Coronabesmetting vermijden? Zing deze liedjes tijdens het handen wassen!

Gezondheidsorganisaties raden aan om je handen minstens 20 seconden te wassen, om een besmetting met het nieuwe coronavirus Covid-19 te vermijden. Duren 20 seconden voor jou een eeuwigheid? Zing dan het refrein van één van deze liedjes en de klus is zo geklaard!

Het nieuwe coronavirus Covid-19 is niet meer weg te denken uit het nieuws. En da’s ook logisch, want elke dag komen er nieuwe besmettingen bij. Verschillende nationale en internationale gezondheidsorganisaties geven tips, om een besmetting te vermijden.

Happy Birthday, elke dag, de hele dag

Eén van die tips is simpel: was je handen gedurende twintig seconden. De NHS, het nationale gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, gaf bezorgde mensen ook een voorbeeld van een liedje dat ze kunnen zingen. Om aan twintig seconden te raken, moet je twee keer Happy Birthday zingen.

Oké, ’t is een handige tip. Maar als je de hele dag door Happy Birthday moet zingen, dan komt het je al snel de spuigaten uit. Dat besefte ook Twitter-gebruiker Jen Monnier. Ze verzamelde een hele hoop andere nummers, waarvan het refrein OOK twintig seconden duurt. Bedankt, Jen!

Beyoncé – Love On Top

Fleetwood Mac – Landslide

Prince – Raspberry Beret

Dolly Parton – Jolene

Toto – Africa

Lizzo – Truth Hurts

In de reacties onder het bericht van Jen Monnier doen andere Twitter-gebruikers nog suggesties. Die zijn enorm uiteenlopend.

Bee Gees – Stayin’ Alive

Michael Jackson – Thriller

Dexy’s Midnight Runners – Come On Eileen

Smash Mouth – All Star

Om af te sluiten, geven we jullie ook nog graag onze eigen favorieten mee. Graag gedaan!

Las Ketchup – The Ketchup Song (Asereje)

Wim Soetaer – Allemaal

K3 – Oya Lélé (twee keer)

Samson en Gert – Alles Is Op

Britney Spears – Oops!…I Did It Again

Meer
Lees meer...