Coronacijfers: Weekgemiddelde besmettingen neemt opnieuw toe

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is opnieuw toegenomen. Zo blijkt uit de nieuwe cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames en overlijdens per dag neemt wel nog steeds (licht) af.

Na een tijd van stagnering is er nu opnieuw een lichte stijging te merken in het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land. Dat komen we te weten op het dashboard van Sciensano.

Stijging besmettingen

In de week van 3 tot 9 december werden er dagelijks gemiddeld  2.184 besmettingen vastgesteld per dag. Het gaat daarbij om een stijging met één procent. Dit is voor de eerste keer een stijging na een lange periode van stagnering. De stijging is het gevolg van het toegenomen aantal testen. Sinds 23 november kan opnieuw iedereen zich laten testen op het coronavirus, ook personen zonder symptomen. Dat zorgt logischerwijs ook voor een stijging in het aantal besmettingen.

Het gaat nu om gemiddeld 31.262 testen per dag. Een maand geleden lag dat cijfer nog zo’n 3.000 lager. Op dit moment ligt de positiviteitsratio in ons land op 8,3 procent. Dat is het percentage afgenomen tests dat positief blijkt te zijn. Dit cijfer daalt nog wel. Volgens experts moet de positiviteitsratio lager dan 3 procent liggen voor we aan versoepelingen kunnen denken. Het totale aantal besmettingen in ons land ligt nu op 605.966.

Wel daling bij ziekenhuisopnames en overlijdens

Het aantal ziekenhuisopnames neemt wel nog steeds licht af. Het gaat nu om gemiddeld 183 nieuwe patiënten per dag. Dat is een daling met 2 procent vergelijken bij een week eerder. Gisteren lagen er in totaal 2.781 mensen in het ziekenhuis met een coronabesmettingen, waarvan 627 op de afdelingen intensieve zorgen.

Wanneer we kijken naar het aantal overlijdens zien we daar wel een grotere daling. In de periode van 3 tot 9 december ging het om gemiddeld 90 overlijdens per dag. Dat betekent een daling met 21 procent.

Meer
Lees meer...