Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Opnieuw (zeer) lichte daling van de cijfers


Corona België
© AP Photo/Francisco Seco (via Isopix)

De daling van de coronacijfers zet zich voorlopig verder. Dat is af te leiden uit de cijfers op het dashboard van Sciensano. Het gaat wel nog steeds om een zeer lichte daling. De bezetting van de ziekenhuizen neemt wel toe.

Net zoals de afgelopen dagen is er ook vandaag een lichte daling te zien bij de cijfers in verband met het coronavirus in ons land. Het gaat overal om lichte dalingen. De positiviteitsratio, het percentage coronatesten dat positief blijkt te zijn, neemt wel nog steeds toe. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt nog steeds licht toe.

Gemiddeld 3.448 nieuwe besmettingen per dag (-8 procent)

In de week van 10 tot en met 16 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.448 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 8 procent vergeleken bij een week eerder. Gisteren ging het om een daling met 1 procent

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 39.970,3 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 6 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,8 procent en daarmee 0,4 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 232,6 ziekenhuisopnames per dag (-8 procent)

Ook bij de ziekenhuisopnames is een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 8 procent naar gemiddeld 232,6 per dag. Gisteren ging het hier ook om een daling met 8 procent.

Er lagen gisteren 3.114 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 114 meer dan een dag eerder. 938 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 5 meer dan een dag eerder. 557 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 39 overlijdens per dag (-8,7 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 39 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 8,7 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.782 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 2.290.268 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 24,9 procent van de bevolking ouder dan 18 en 19,9 procent van de volledige bevolking. 710.858 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 7,7 procent van de volwassenen in ons land en 6,2 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…