Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Lichte daling in ziekenhuisopnames en overlijdens, plateau bij besmettingen


Coronavaccin
© AP Photo/Virginia Mayo (via Isopix)

De afgelopen dagen konden we al een lichte daling zien in de coronacijfers. Die is er ook vandaag, al blijft het aantal nieuwe besmettingen deze keer wel ongewijzigd vergeleken bij de cijfers van een week geleden. De daling was hier de afgelopen dagen al klein, maar nu kunnen we dus niet meer spreken van een daling.

Net zoals de afgelopen dagen is er ook vandaag een lichte daling te zien bij de cijfers in verband met het coronavirus in ons land. Het gaat overal om lichte dalingen. Het aantal besmettingen lijkt zelfs een plateau bereikt te hebben. De positiviteitsratio, het percentage coronatesten dat positief blijkt te zijn, neemt wel nog steeds toe.

Gemiddeld 3.469 nieuwe besmettingen per dag (+0 procent)

In de week van 11 tot en met 17 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.469 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat exact even veel als in de vorige periode van zeven dagen. Gisteren ging het om een daling met 8 procent

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 40.082,9 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 2 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,8 procent en daarmee 0,3 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 237,7 ziekenhuisopnames per dag (-8 procent)

Ook bij de ziekenhuisopnames is een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 8 procent naar gemiddeld 237,7 per dag. Gisteren ging het hier ook om een daling met 8 procent.

Er lagen gisteren 3.103 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 37 minder dan een dag eerder. 925 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 21 minder dan een dag eerder. 534 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 36,9 overlijdens per dag (-15,1 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 36,9 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 15,1 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.834 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 2.341.297 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 25,5 procent van de bevolking ouder dan 18 en 20,4 procent van de volledige bevolking. 718.187 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 7,8 procent van de volwassenen in ons land en 6,2 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…