Coronacijfers: Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stagneert

Nadat gisteren het aantal besmettingen stagneerde, gebeurt nu hetzelfde met het aantal ziekenhuisopnames. Dat cijfer was de afgelopen dagen opnieuw licht aan het dalen, maar aan die daling lijkt nu een einde te zijn gekomen. Het aantal overlijdens daalt wel nog steeds licht.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames exact even hoog ligt als in de vorige periode van zeven dagen. Ook het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft quasi gelijk.

Gemiddeld 3.479 nieuwe besmettingen per dag (+1 procent)

In de week van 12 tot en met 18 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.479 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is 1 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen. Gisteren ging het hier nog om een stagnering

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 40.195,9 coronatesten afgenomen in ons land. Dat is 1 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,7 procent en daarmee 0,2 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 241,6 ziekenhuisopnames per dag (+0 procent)

Bij het aantal ziekenhuisopnames is een stagnering te zien. Het cijfer blijft gelijk met gemiddeld 241,6 opnames per dag. Gisteren ging het hier nog om een daling met 8 procent.

Er lagen gisteren 3.075 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 28 minder dan een dag eerder. 933 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 7 meer dan een dag eerder. 549 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 38,6 overlijdens per dag (-6,9 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 38,6 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 6,9 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.867 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 2.382.870 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 25,9 procent van de bevolking ouder dan 18 en 20,7 procent van de volledige bevolking. 722.359 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 7,8 procent van de volwassenen in ons land en 6,3 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Lees meer...