Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames daalt onder 300 per dag

Uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de coronacijfers in ons land verder afnemen. Zo duikt het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames nu onder de 300 per dag. Ook het aantal dagelijkse overlijdens door het coronavirus neemt af.

De cijfers in verband met het coronavirus in ons lang blijven verder afnemen. Nu de testcapaciteit opnieuw wordt opgedreven, zal er waarschijnlijk wel opnieuw een stijging komen in het aantal besmettingen in ons land.

Aantal ziekenhuisopnames lager dan 300

Het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames ligt nu lager dan 300. Het gaat om gemiddeld 294 nieuwe opnames per dag. Dat is een daling met 33 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen.

Er liggen op dit moment 5.076 mensen in het ziekenhuis (52 meer dan een dag eerder), van wie 1.168 op intensieve zorgen (26 minder dan een dag eerder).

Aantal overlijdens neemt verder af

In de periode van 14 tot 20 november overleden er dagelijks gemiddeld 165 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een daling met 15,7 procent.

In totaal zijn er in ons land nu 15.755 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

Gewijzigde teststrategie

Het gemiddelde aantal besmettingen per dag ligt nu op 3.298, vermoedelijk gaat dat cijfer opnieuw stijgen nu ook mensen zonder symptomen zich opnieuw mogen laten testen.

Op dit moment worden er namelijk minder dan 30.000 coronatests per dag afgenomen. De bedoeling is om dat cijfer opnieuw een stuk op te drijven, maar meer tests, betekent uiteraard ook meer positieve tests. Op dit moment ligt de positiviteitsratio in ons land om 14,2 procent. Dat betekent dat van alle tests die afgenomen worden er 14,2 procent positief blijkt te zijn. Eind oktober lag dat cijfer nog boven de 29 procent.

Amper 8 procent wil carte blanche met kerstdagen

Uit een bevraging van de UGent blijkt dat amper acht procent vraagt om carte blanche tijdens de kerstdagen. De overgrote meerderheid wil dus dat er nog steeds maatregelen zijn die stellen met hoeveel mensen je mag samenkomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Uit de bevraging blijkt dat de meesten voorstander zijn van een scenario met twee extra bezoekers bovenop het bestaande knuffelcontact. 

Meer
Lees meer...