Coronacijfers: België telt nu meer dan 22.000 coronadoden

Ons land heeft de trieste kaap van 22.000 coronadoden gehaald. Daarnaast neemt ook het aantal besmettingen opnieuw toe. Dat cijfer neemt al de hele week toe en deze stijging wordt ook steeds groter. Vandaag gaat het om een stijging met 24 procent.

In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano zien we dat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus opnieuw stijgt. Eerder deze week was daar voor de eerste keer in meer dan tien dagen een stijging te zien en sindsdien neemt het aantal nieuwe besmettingen elke dag toe. Daarnaast haalt ons land vandaag ook de kaap van 22.000 overlijdens door het coronavirus.

Gemiddeld 2.293,7 nieuwe besmettingen per dag (+24 procent)

In de week van 16 tot en met 22 februari werden dagelijks gemiddeld 2.293,7 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 24 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen.

Op dit moment worden er dagelijks gemiddeld 38.013,4 coronatesten afgenomen. Dat is een daling met 9 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen. Maar is wel een stijging tegenover een dag geleden.

Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen. Deze ligt nu op 6,6 procent en daarmee 1,3 procent hoger dan in de laatste periode van zeven dagen. Gisteren bedroeg de positiviteitsradio exact even veel. Met een positiviteitsratio van 6,6 procent zit ons land meer dan een procent boven de drempel van 5 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie hanteert om de crisis onder controle te zien. Experts in ons land willen dit cijfer echter zien dalen tot 3 procent alvorens versoepelingen in te voeren.

Gemiddeld 125,6 ziekenhuisopnames per dag (+4 procent)

Het aantal ziekenhuisopnames neemt ook toe. Daarbij gaat het nu om gemiddeld 125,6 opnames per dag. Dat is 4 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen, maar wel exact hetzelfde cijfer als gisteren.

In totaal lagen er gisteren 1.761 personen in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 13 meer dan een dag eerder. Daarvan liggen 368 op de afdelingen intensieve zorgen. Dat zijn er dan weer 6 meer dan een dag eerder. 181 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Ons land telt nu meer dan 22.000 coronadoden. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 4 procent tot gemiddeld 125,6 opnames per dag. Op dit moment liggen er 1.761 mensen in het ziekenhuis met een coronabesmetting, waarvan 368 op de afdeling intensieve zorg. Bij de overlijdens is wel nog steeds een daling te zien. Dat cijfer neemt met 30 procent af en ligt nu op gemiddeld 28 per dag.

Gemiddeld 28 overlijdens per dag (-30 procent)

Hoewel ons land nu meer dan 22.000 coronadoden telt, neemt het gemiddelde aantal overlijdens per dag wel nog steeds verder af. Tussen 16 en 22 februari stierven elke dag gemiddeld 28 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Ook dat is een daling met 30 procent vergeleken bij een week eerder. In totaal zijn er in ons land nu al 22.006 mensen overleden aan Covid-19.

Vaccinatie

Op dit moment zijn er in ons land al 442.640 personen voor de eerste keer ingeënt tegen het coronavirus. In verhouding is op dit moment 4,8 procent van de Belgische bevolking ouder dan 18 jaar gedeeltelijk ingeënt tegen het coronavirus. Dat komt neer op 3,9 procent van de volledige bevolking. 288.712 Belgen kregen al een tweede dosis van het coronavaccin. Dat komt overeen met 3,1 procent van de volwassenen en 2,5 procent van de totale bevolking.

Meer
Lees meer...