Coronacijfers: lichte stijging bij het aantal besmettingen

Voor het eerst deze week rode cijfers bij een weekgemiddelde. Het aantal besmettingen zijn heel licht gestegen, maar de rest van de percentages staan nog (ruim) in het groen.

Besmettingen

Met gemiddeld 3.029 besmettingen per dag de laatste zeven dagen is dat twee procent meer dan de zeven dagen ervoor. In totaal zijn er al 1.020.332 Belgen die positief getest zijn op Covid-19.

Doden

Er stierven gemiddeld 37 landgenoten per dag de afgelopen zeven dagen. Dat is een daling van zo’n twee procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Er zijn al 24.609 Belgen die stierven door het virus.

Ziekenhuisopnames

Het ziekenhuis vulde in totaal al 71.985 bedden door het virus. De laatste zeven dagen kwamen er 156,4 patiënten per dag bij, een daling van 167 procent. Nu liggen er 2.101 Belgen in het ziekenhuis, waarvan 686 op intensieve zorgen. Daar is er een sterke daling, 14 procent minder dan een week geleden.

Vaccinaties

3,6 miljoen Belgen kregen al hun eerste vaccinatie. Gemiddeld kregen 68.000 landgenoten per dag hun eerste spuitje de laatste zeven dagen, een stijging van 30 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor.

De regering wil versoepelen op basis van de cijfers. Als die de goede kant blijven opgaan, ziet het er al veel rooskleuriger voor ons in de zomer.

Meer
Lees meer...