Coronavirus: aantal besmettingen daalt verder, opnieuw meer mensen in ziekenhuis

De daling van het aantal besmettingen in ons land zet zich door. Tussen 17 en 24 december hebben dagelijks 2.171,3 mensen positief getest. Dat is maar liefst 15 procent dan de zeven dagen daarvoor. Er liggen wel opnieuw meer mensen in het ziekenhuis met Cvoid-19. Dat zijn er nu 2.362, ofwel 72 meer dan gisteren. 492 van hen liggen op de afdeling intensieve zorg.

Het laatste volledige bevestigde dagaantal op het vlak van het aantal nieuwe coronabesmettingen bij gezondheidsinstituut Sciensano dateert van 24 december. Toen is het coronavirus bij 1.746 mensen vastgesteld. Dat brengt het gemiddelde over zeven dagen op 2.171,3, een daling van 15 procent in vergelijking met de week ervoor.

Het kan wel dat we hier te maken krijgen met een soort ‘weekendeffect’ door het begin van de feestdagen. Dat zal zich de komende dagen vermoedelijk voortzetten waarna er mogelijk opnieuw een lichte stijging komt.

Testen

In diezelfde periode onderging 35.900 mensen per dag een coronatest. Dat is heel wat lager dan het gemiddelde van gisteren, namelijk 37.300. Hier zien we dus ook al het effect van kerstavond. Het aantal positieve gevallen blijft redelijk stabiel op 7,4 procent.

Ziekenhuizen

Gisteren zijn er opnieuw 149 mensen met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. 59 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor is het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuis gestegen. Daar liggen nu 2.362 mensen met Covid-19. Dat zijn er 72 meer dan gisteren. Het aantal coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg blijft zo goed als stabiel op 492.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens per dag aan de gevolgen van Covid-19 blijft dalen, al gaat die daling heel traag. Op dit moment sterven er dagelijks nog steeds 84,6 mensen aan het coronavirus. Dat brengt het totale dodental in België door het virus op 19.200.

Meer
Lees meer...