Coronavirus: aantal ziekenhuisopnames daalt verder

De coronacijfers in ons land gaan langzaam de goede richting uit. Zo blijft het aantal ziekenhuisopnames dalen, en liggen er voor de tweede dag op rij ook minder Covid-patiënten op afdelingen intensieve zorgen. Ook het aantal vastgestelde besmettingen daalt, al komt dat deels door de nieuwe teststrategie. Het gemiddeld aantal overlijdens blijft wél stijgen.

Het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft verder dalen. Elke dag gaat het nu om gemiddeld 520 nieuwe opnames, terwijl vorige week nog dagelijks gemiddeld 680 coronapatiënten werden opgenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er liggen nu minder dan 7.000 coronapatiënten (6.876 om precies te zijn) in het ziekenhuis. Op intensieve zorgen nemen Covid-patiënten 1.463 bedden in. 894 van hen krijgen extra zuurstof. Gisteren werden 542 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. 626 anderen mochten het ziekenhuis verlaten.

Aantal overlijdens blijft stijgen

Het gemiddelde aantal overlijdens blijft wel stijgen, tot gemiddeld 199 per dag. Dat zijn er 49 meer dan een week eerder, toen elke dag gemiddeld 150 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Op 6 november overleden volgens Sciensano 214 Belgen door een coronabesmetting. Da’s het hoogste aantal sinds de tweede golf van het virus ons land overspoelde. In totaal zijn nu al 13.758 landgenoten gestorven aan de gevolgen van Covid-19.

Minder besmettingen

Tussen 2 en 8 november werden per dag gemiddeld 7.665 nieuwe besmettingen vastgesteld. Da’s bijna de helft van de week ervoor, toen Sciensano sprak over gemiddeld 14.092 besmettingen per dag. In werkelijkheid zal het aantal besmettingen hoger liggen.

Door de nieuwe teststrategie worden namelijk enkel nog mensen met symptomen getest. Wie geen symptomen vertoont, moet 10 dagen in quarantaine.

Meer
Lees meer...