Coronavirus: besmettingen dalen opnieuw licht, coronapatiënten in ziekenhuizen voor eerst gedaald

Het gemiddeld aantal nieuwe croronabesmettingen per dag is opnieuw licht gedaald. Tussen 26 oktober en 1 november zijn dagelijks gemiddeld 14.092 gevallen geregistreerd. Voor het eerst sinds lang is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen ook gedaald. Daar liggen nu 7.405 mensen met Covid-19.

De coronacijfers in ons land lijken eindelijk enigszins te stabiliseren. Dat is op dit moment vooral te zien in het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen. Tussen 26 oktober en 1 november waren dat er 14.092. Dat is 6 procent minder dan vorige week en ook iets minder dan gisteren.

Het effect van de aangepaste teststrategie waarbij mensen zonder symptomen niet meer getest worden, is daarbij stilaan niet meer zichtbaar. Die nieuwe strategie is namelijk al van kracht sinds 19 oktober, tweeënhalve week geleden.

In totaal zijn in België nu al officieel 468.213 mensen besmet geraakt met het coronavirus.

Ziekenhuizen

Voor het eerst zijn het aantal dagelijkse opgenomen coronapatiënten in de ziekenhuizen ook licht gedaald. Tussen 29 oktober en 4 november waren dat er dagelijks 679,9. Nog steeds 15 procent meer dan de week ervoor, maar wel iets minder dan gisteren.

Omdat er gisteren ook 673 coronapatiënten zijn ontslagen uit de ziekenhuizen is voor het eerst het aantal mensen met Covid-19 gedaald. Dat zijn er nu 7.405, 82 minder de gisteren. Het aantal mensen in de afdeling intensieve zorg blijft wel stijgen. Daar liggen nu 1.412 coronapatiënten, 59 meer dan gisteren.

Overlijdens

Ook het aantal overlijdens blijft sterj stijgen. Gemiddeld sterven in België nu 147 mensen per dag aan Covid-19. Dat is 76 procent meer dan de week ervoor. Het dodental in ons land staat nu al op 12.331.

Meer
Lees meer...