Left Right
scrollTop top

Coronavirus: Gent breidt mondmaskerplicht uit naar studentenbuurt


Studenten Gent Coronavirus
© Studenten leggen hun examen af met een mondmasker – Bron: Isopix

Gent verplicht mondmaskers vanaf 7 september ook in de studentenbuurt. Tot nu toe zijn die enkel verplicht in het centrum en in drukke winkelstraten. Maar met de start van het nieuwe academiejaar wil Gent geen risico nemen en daarom wordt de mondmaskerplicht uitgebreid.

Gent maakt zich op voor het begin van het nieuwe academiejaar aan de universiteiten en hogescholen. Dan ontvangt de studentenstad zo’n 80.000 studenten. Om daarmee geen risico te nemen, neemt Gent extra maatregelen.

Sint-Pietersnieuwstraat – Overpoort

Sinds 25 juli is in Gent een mondmasker dragen op bepaalde plaatsen verplicht. Die verplichting geldt in het volledige winkelwandelgebied in het centrum, net als in enkele drukke straten erbuiten. Vanaf 7 september komt daar een nieuwe zone bij.

Het gaat om de studentenbuurt rond het Sint-Pietersplein, meer specifiek de as Sint-Pietersnieuwstraat – Overpoort. Die beslissing is genomen in overleg met de hoger onderwijsinstellingen en de studentenverenigingen

Studenten

Op de website van stad Gent wordt op een kaartje precies aangeduid waar een mondmasker dragen verplicht is. Er wordt ook opgeroepen aan studenten om op drukke plaatsen een masker te dragen.

“Studenten zijn zeer welkom in onze stad, we kijken uit naar de opstart van het nieuwe academiejaar. Zolang het virus aanwezig is en de federale richtlijnen van kracht zijn, dienen we waakzaam te blijven. Ik roep alle studenten dan ook op om de mondmaskerplicht in de studentenbuurt goed na te leven en ook op andere drukke plaatsen een mondmasker te dragen”, besluit burgemeester Mathias De Clerq (Open Vld).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618