Emmy Awards: Barack Obama, Adele, Lizzo, Peter Jackson en …Chadwick Boseman winnen een Creative Emmy

Volgende week, in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 september, worden voor de 74e keer de Emmy Awards uitgereikt. Traditioneel worden de week voordien, ook al voor de 74e keer, de Creative Arts Emmy Awards uitgereikt, de prijzen voor de beste technische prestaties in de televisie- en streamingprogrammering van het voorbije jaar. En het lijstje winnaars oogt opmerkelijk.

Zo won onder andere oud-president van de Verenigde Staten Barack Obama zijn allereerste Emmy Awards. Obama kreeg die uitgereikt voor zijn vertelwerk in de Netflix-reeks Our Great National Parks: A World Of Wonder. Hij is hiermee de eerste oud-president die een Emmy Award wint.

Onder de winnaars ook een flink aantal celebs uit de muziekwereld: de special Adele: One Night Only (CBS) kreeg vijf prijzen, de Superbowl Half Time Show (NBC) van Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J Blige, Kendrick Lamar en 50 Cent kreeg eveneens drie prijzen.

Eminem is nu nog maar één prijs verwijderd van de EGOT-winnaars, het selecte clubje van mensen die in elk Amerikaans entertainmentveld minstens één prijs hebben gewonnen. Een Emmy staat nu achter zijn naam, hij heeft al 15 Grammys gewonnen en de Oscar mocht hij mee naar huis nemen voor zijn nummer Lose Yourself dat hij schreef voor de film 8 Mile (2002). Nu moet hij dus alleen nog maar een Tony Award zien te bemachtigen, de prijzen voor Broadwayproducties.

De popster Lizzo gooide dan weer hoge ogen voor het technische werk aan haar realityshow Lizzo’s Watch Out For The Big Grrrls (Prime Video) waarin de populaire zangeres op zoek gaat naar dansers voor haar tournee. Twee prijzen mocht de show mee huiswaarts nemen.

Black Panther

Lord Of The Rings-icoon Peter Jackson kreeg de prijs voor de regie van The Beatles: Get Back (Disney+), de driedelige bijna acht uur durende weergave van het creatieve proces van The Beatles die in 1969 14 nieuwe nummers proberen op te nemen ter voorbereiding van hun eerste concert in meer dan twee jaar.

De regie was overigens niet het enige veld waarin The Beatles: Get Back bekroond werd, want de minireeks won ook de prijs voor Beste Documentaire, Beste Montage en Beste Geluidsmontage in een non-fictie-programma en Beste Soundmix in dezelfde categorie. In totaal kreeg de reeks dus vijf prijzen en werd daarmee de populairste titel van de avond, samen met de special van Adele.

Nog een opmerkelijke prijs was er voor Chadwick Boseman: de twee jaar geleden overleden acteur won een Creative Emmy voor zijn stemmenwerk in de Marvel-animatiereeks What If…? (Disney+) voor zijn vertolking van T’Challa, de rol die hij ook al in Black Panther (2018) speelde. Dit stemmenwerk – in de aflevering What If… T’Challa Became A Star-Lord? – was één van zijn laatste producties.

Arcane

Andere opmerkelijke winnaars waren de Netflixprogramma’s Love On The Spectrum U.S. (Beste Reality, Beste Casting en Beste Montage), Love, Death + Robots dat voor de tweede keer de Emmy Award voor het Beste Korte Animatieprogramma won en Arcane, het animeprogramma dat ook in onze lijst staat met de beste series op Netflix en hier de Emmy voor het Beste Animatieprogramma wist weg te kapen van titanen als The Simpsons, Bob’s Burgers en Rick & Morty, evenals de Marvel-show What If…?

De Primetime Emmy Awards die onze favoriete shows zullen belonen worden volgende week uitgezonden in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 september met een start die voorzien is om 2 uur ’s nachts. De uitreiking is bij ons enkel live te bekijken voor de abonnees van Play More van Telenet, die dienen af te stemmen op hun kanaal Play More Cinema.

Meer
Lees meer...