‘D.P.’: Tweede seizoen van Zuid-Koreaanse topreeks krijgt eerste trailer

Netflix heeft een eerste trailer gedeeld van het tweede seizoen van de geprezen Zuid-Koreaanse reeks D.P.. Daarin zien we hoe hoofdrolspelers Ahn Joon-ho (Jung Hae-in) en Han Ho-yeol (Koo Kyo-hwan) opnieuw proberen deserteurs op te sporen. Daarbij speelt hun geweten over de zware pesterijen in het Koreaanse leger echter steeds meer op.

Dat Netflix veel aandacht heeft voor Zuid-Koreaanse content is al langer bekend. De streamingdienst maakte recent zelfs bekend de komende jaren opnieuw 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro) te zullen investeren in film, series en andere programma’s uit Zuid-Korea. Op het fanevent Tudum deelde Netflix ook een overzicht van alle Zuid-Koreaanse series en film die we dit jaar nog mogen verwachten. Daarbij maakte het ook de releasedatum van het tweede seizoen van D.P. bekend, samen met een eerste teaser.

D.P.

D.P., wat staat voor Deserter Pursuit, gaat over de afdeling in het Zuid-Koreaanse leger die ervoor verantwoordelijk is om weggelopen soldaten terug te halen. Deserteren gebeurt in het land namelijk vaker omdat de dienstplicht nog steeds van kracht is. In het eerste seizoen van de reeks merkten we echter al snel dat bijna alle weglopers dat doen omdat ze zwaar gepest worden in het Zuid-Koreaanse leger, iets wat ook in het echt een groot probleem is.

Toch moet het duo bestaande uit soldaat Ahn Joon-ho (Jung Hae-in) en korporaal Han Ho-yeol (Koo Kyo-hwan) deze deserteurs proberen overtuigen om terug te keren of hen hardhandig terughalen. Dat zorgt iedere aflevering voor een nieuw verhaal en een nieuwe uitdaging.

Seizoen 2

Naast die aparte cases is er in D.P. ook een overkoepelend verhaal dat in de zesde en laatste aflevering van het eerste seizoen tot een climax kwam. De reeks toont niet alleen hoe de twee hoofdrolspelers deserteurs opsporen. We zien ook de reden waarom zij zijn weggelopen uit het leger, en dat blijken vaak zware pesterijen te zijn. Aan dat laatste wil vooral Ahn Joon-ho iets doen, al is het maar de vraag of het systeem klaar is voor zo’n veranderingen. Hoe dat verder gaat, kan je bekijken vanaf 28 juli. Dan verschijnen op Netflix zes nieuwe afleveringen van D.P..

Bekijk hier de trailer van seizoen 2 van D.P.:

D.P. seizoen 2 is vanaf vrijdag 28 juli te streamen op Netflix.

Zoek je in tussentijd iets anders om te kijken? Check hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...