Dalilla Hermans wil nooit meer op VRT komen omdat ze zich niet serieus genomen voelt

vrt

Opiniemaakster Dalilla Hermans van de webzine Charlie Magazine laat via Instagram weten dat ze nooit meer te zien of te horen wil zijn op de VRT. Ze stelt dat “nooit iemand bij de VRT haar au sérieux genomen heeft”: “Alsof ze me belachelijk vinden.” Het filmpje werd ondertussen van Instagram verwijderd.

Dalilla Hermans was vaak te zien in programma’s als De afspraak en Van Gils en gasten, maar dat behoort wellicht tot de verleden tijd. Zo postte ze afgelopen weekend een videoboodschap op Instagram waarin ze zwaar uithaalde naar de VRT. Ze wil nooit meer in een programma van de openbare omroep te horen of te zien zijn, behalve dan op Ketnet.

“Oneindig zwaar disrespect”

“Die redacties fucked me up”, zei ze in het filmpje dat ondertussen verwijderd werd. “Ik kan je zo een lijstje geven van oneindig zwaar disrespect. Ik heb zoveel mensen en ideeën aangereikt, maar nooit heb ik daar een bedankje voor gekregen. Het is belachelijk. Ik heb echt het gevoel dat ze me ridiculous vinden. Ik ga hier niet vloeken, maar de VRT screwed me up. Ik ben nu 33 jaar en heb drie kinderen. Ik hoef dat soort shit niet meer te pikken.”

Hermans laat niet weten of er een specifiek incident geweest is dat tot haar beslissing geleid heeft: “De mensen over wie het gaat, weten zelf wel waarom. Dat is vaag, ik weet het. Maar ik mag dat.”

Reactie VRT

Bij de openbare omroep zou niemand weten wat Hermans precies bedoelt. “We hebben intern gepolst bij de programmamakers die met mevrouw Hermans hebben samengewerkt. Ze vallen allemaal uit de lucht”, laat de VRT weten in de Mediahuis-kranten.

Nieuw bericht

Afgelopen zondag postte Hermans opnieuw een boodschap op Instagram: “Bedankt iedereen voor de reacties en berichtjes. Het ergste is dat negen op de tien reacties waren begrijp ik helemaal en heb ik ook meegemaakt.”

Hermans benadrukt ook “dat er wel echt heel veel mensen met het hart op de juiste plaats voor de openbare omroep werken”: “Ik hoop dat de toekomst zal uitwijzen dat ik ongelijk heb.”

Gesponsorde artikelen