Left Right
scrollTop top

Daniel Craig speelt nog één keer James Bond, maar wie wordt zijn nieuwe Bond-girl?


Daniel Craig speelt nog één keer James Bond, maar wie wordt zijn nieuwe Bond-girl?

Nog één keer kruipt Daniel Craig in de huid van James Bond, maar verder weten we nog maar heel weinig over de 25ste Bond-film die uitkomt op 8 november 2019. Het speculeren is dan ook volop bezig en gaat momenteel vooral over wie de nieuwe Bond-girl zal worden. We zetten de veelbelovende favorieten op een rijtje …

Roger Moore, Sean Connery, Pierce Brosnan, Daniel Craig, … de acteurs die in de huid van James Bond kropen zijn stuk voor stuk wereldberoemd geworden. Wie de beroemde Britse spion mag spelen is dan ook bijna een staatszaak in het Verenigd Koninkrijk. Maar sinds Daniel Craig bevestigd heeft om ook in 2019 in die rol te kruipen, is de aandacht van de fans verlegd naar de Bond-Girls.

Ursula Andress, Diana Rigg, Jane Seymour, Barbara Bach, Famke Janssen, Halle Berry, Eva Green, Naomie Harris, Léa Seydoux, Monica Bellucci, … de lijst met Bond-girls is al bijna even legendarisch. Veel talentvolle actrices dromen er dan ook van, maar wie de rol krijgt in volgende film van James Bond is nog een verrassing, al hebben de bookmakers wel enkele duidelijke favorieten.

1. Cara Delevingne

Met haar 25 jaar is Cara Delevingne amper half zo oud als Monica Bellucci, die op 51-jarige leeftijd een van de verrassende Bond-girls in de vorige 007-film Spectre was. Toch heeft ze alles wat nodig is voor de rol.

Het voormalige model is knap, groot en straalt voldoende stoerheid uit om haar mannetje te staan naast de macho Bond. Met haar rol als Enchantress in Suicide Squad toonde ze al wat capaciteiten die nodig zijn voor een Bond-girl. Het valt voor de spion wel te hopen dat hij haar aan zijn kant krijgt, in plaats van tegen hem.

2. Emily Ratajkowski

Komt het door haar onverwachte huwelijk of is het wishful thinking van de fans … feit is dat Emily Ratajkowski de laatste weken opgeschoven is naar de tweede plaats bij de bookmakers.

Het Amerikaanse model brak halfnaakt door in de clip Blurred Lines van Robin Thicke. Ze bewees daarna al vaak dat ze er geen probleem mee heeft om in bikini of met nog minder kleren aan rond te lopen, maar haar acteerervaring is wel beperkt. Toch zou het niet de eerste keer zijn dat de makers van de James Bond-films kiezen voor een beginnende actrice.

3. Emilia Clarke

Wie drie draken en Jon Snow kan bedwingen in Game of Thrones, kan zeker ook James Bond aan. Bovendien bewees de 31-jarige actrice zich al in de actiefilm Terminator Genisys aan de zijde van Arnold Schwarzenegger.

De vraag is echter of de rol als Bond-girl te combineren valt met de opnames van het laatste seizoen van Game of Thrones. Ironisch genoeg zou ‘Bond 25’ mogelijk deels gefilmd worden in het Kroatische Dubrorvnik, dat ook dienstdoet als decor voor King’s Landing, de hoofdstad in Game of Thrones. Toch zien we Emila Clarke niet snel weg en weer lopen van de ene set naar de andere.

4. Margot Robbie

De 27-jarige actrice is bezig aan een steile weg naar de top van Hollywood. Ooit begon Margot Robbie in de Australische serie Neighbours, maar het grote publiek maakte kennis met haar in The Wolf of Wall Street.

Haar meest recente hoofdrol in I, Tonya leverde haar zelfs een Oscarnominatie op, al kon ze die niet verzilveren. Dat de Australische actrice genoemd wordt als Bond-girl is meer dan logisch, al is de vraag of ze ondertussen niet te groot is geworden.

5. Emma Watson

Als de makers voor de 25ste film van James Bond willen verrassen, lijkt Emma Watson de uitstekende kandidaat. Bovendien is ze een Britse en dan heb je altijd een stapje voor. De voormalige ster uit de Harry Potter-films maakte de laatste jaren een naam voor haarzelf met meest recent nog haar rol als Belle in Beauty and the Beast.

Bond-girls staan erom bekend om niet alleen knap te zijn, maar ook slim en dat is Emma Watson zeker. Ze zou volgens sommige bronnen in het verleden al gevraagd zijn, maar had toen een te druk programma. Ook nu zal Emma Watson zeker niet de goedkoopste oplossing zijn.

Outsider 1: Meghan Markle

Volgens veel insiders hadden de makers al enige tijd een duidelijke favoriet voor de rol van nieuwe Bond-girl: Meghan Markle. Maar iets meer dan een jaar geleden maakte de Amerikaanse actrice haar relatie met de Britse prins Harry bekend en eind vorig jaar verloofde het koppel zich.

De kans dat The Queen zal toestaan dat het nieuwste lid van de koninklijke familie in de rol van Bond-girl mag kruipen, is heel klein. Nochtans is de Elisabeth II zelf niet vies van wat actie met James Bond, zoals ze bewees op de Olympische Spelen van 2012. Die legendarische beelden kan je hier zien.

Outsider 2: Kim Kardashian

Een andere opvallende naam die soms genoemd wordt is die van Kim Kardashian, al lijkt het er wel op dat vooral zijzelf zich ziet als Bond-girl. De realityster is een grote fan van James Bond en zei in 2011 dat ze ervan droomde om mee te spelen in de films. Al betwijfelen we of Kim Kardashian echt kans maakt.

Andere namen die genoemd worden: Gal Gadot, Mila Kunis, Halle Berry, Angelina Jolie, Rihanna, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Ilfenesh Hadera, Diane Kruger, Jennifer Lawrence, Emily Blunt, Rosamund Pike, …

Wie staat als Bond-girl naast Daniel Craig in zijn laatste James Bond-film?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810