Left Right
scrollTop top

Daniel Radcliffe reageert op ophef over Johnny Depp in ‘Fantastic Beasts’: “Voor minder erge dingen ontslagen”


Daniel Radcliffe reageert op ophef over Johnny Depp in ‘Fantastic Beasts’: “Voor minder erge dingen ontslagen”

Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe heeft zich voor het eerst uitgesproken over de commottie die ontstaan is over de rol van Johnny Depp in ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’. Veel fans vinden dat de acteur moet vervangen worden door de beschuldigingen van huiselijk geweld door zijn ex-vrouw Amber Heard. Daniel Radcliffe is voorzichtiger in zijn uitspraken maar stelt zich in Entertainment Weekly ook vragen.

Moet Johnny Depp in de Fantastic Beasts-films vervangen worden door een andere acteur? Veel fans vinden van wel. De acteur was aan het einde van de eerste film al even te zien en zal in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald een grote rol hebben als de beruchte tovenaar Gillert Grindelwald.

Maar Johnny Depp is geen onbesproken figuur en haalde in 2016 vaak het nieuws met zijn scheiding met Amber Heard. De acteur zou zijn ex-vrouw meermaals hebben geslagen, al heeft hij dat altijd ontkend.

Daniel Radcliffe reageert

Sommige fans van Harry Potter en Fantastic Beasts vinden het dan ook niet kunnen dat Johnny Depp zo’n belangrijke rol heeft in de komende films, al zijn de meningen verdeeld.

Op de website van Entertainment Weekly heeft mister Harry Potter himself Daniel Radcliffe gereageerd op de commotie. “Het is moeilijk om mij daarover uit te spreken omdat ik veel heb te danken aan de producers”, zegt hij.

“Andere acteur ontslagen voor minder erge feiten”

“Maar ik snap de frustratie van de fans. Wat mij vooral opvalt, is dat tijdens de opnames van de films van Harry Potter een acteur is ontslagen voor minder erge feiten dan Johnny Depp”, gaat hij verder.

Daarmee verwijst Radcliffe naar acteur Jamie Waylett (Vincent Crabbe). Die werd vlak voor de laatste twee films ontslagen omdat hij opgepakt was met tien weedplanten thuis. Veel fans maken op sociale media dezelfde vergelijking.

Ook J.K. Rowling reageert

In tegenstelling tot de voorzichtige kritiek van Daniel Radcliffe blijft schrijfster J.K. Rowling de keuze voor Johnny Depp als Gillert Grindelwald verdedigen. “Toen de eerste verhalen over Depp opdoken in de pers hebben we overwogen om hem te vervangen”, geeft ze toe op haar website.

“Maar Johnny Depp en Amber Heard hebben uiteindelijk een akkoord bereikt om hun privacy te beschermen en dat moeten we respecteren”, gaat ze verder. “We blij dat dat Depp zo’n grote rol zal spelen in onze films.”

Amber Heard verdedigt ex-man

Daarmee verwijst J.K. Rowling naar de gezamenlijke persboodschap die Heard en Depp na hun scheiding hebben verspreid. “Onze relatie was intens, passievol en vluchtig, maar wel gebaseerd op liefde. Het was nooit de bedoeling om elkaar emotioneel of fysiek pijn te doen”, schreef het ex-koppel een jaar geleden.

Een maand geleden herhaalde Amber Heard die woorden toen de eerste vragen van fans opdoken over de rol van haar ex-man in Fantastic Beasts. Bij de scheiding kreeg ze indertijd zo’n 7 miljoen dollar, geld dat ze aan een goed doel zou schenken.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zal halverwege november te zien zijn in de cinema.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396