Datingapp Bumble komt met nieuwe feature ‘Opening Move’ waarbij vrouwen niet meer als eerste moeten beginnen sturen

De populaire datingapplicatie Bumble heeft een belangrijke nieuwe functie toegevoegd. Het gaat om een manier waarop vrouwen ervoor kunnen kiezen om toch niet als eerste te beginnen babbelen, iets wat lang het belangrijkste kenmerk was van Bumble.

Bumble heeft recent een grondig redesign van zijn applicatie doorgevoerd. Een van de opvallendste nieuwigheden daarbij is introductie van de feature ‘Opening Move’. Die zorgt er namelijk voor dat vrouwen niet per het gesprek moeten openen, iets wat tot nu toe wel het geval was bij Bumble.

Opening Move

De nieuwe feature is ingevoerd omdat het eerste bericht sturen op datingapps voor heel wat vrouwen nogal intimiderend en afschrikkend blijkt. “We willen mee evolueren met onze gebruikers. Daarom verschuiven we van een vaste aanpak naar het geven van meer opties aan vrouwen in de manier waarop ze het gesprek aangaan met hun matches”, klinkt het bij Bumble-CEO Lidiane Jones in een verklaring.

Met ‘Opening Move’ kunnen vrouwen standaardzinnen kiezen of zelf instellen die automatisch gestuurd worden naar nieuwe matches. Zo openen ze nog altijd het gesprek, maar hoeven ze daarvoor niet per se telkens een nieuwe openingszin te bedenken binnen de 24 uur die Bumble je geeft.

Andere nieuwe functies

Bumble heeft bij zijn laatste update nog enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers hun datingintenties aangeven op hun profiel. Zo weten potentiële matches of ze te maken hebben met iemand die op zoek is naar een relatie of juist naar losse contacten.

Tot slot worden gemeenschappelijke interesses en favoriete muzikanten helemaal bovenaan de profielen weergeven. Zo wordt het bekijken naar mogelijke matches niet alleen eenvoudiger, maar heb je ook sneller een onderwerp om over te beginnen babbelen.

Meer
Lees meer...