Daylist van Spotify vanaf nu (eindelijk) beschikbaar in België

Heb je ook gemerkt hoe je muziekkeuze door de dag heen verandert? Soms wil je iets vrolijks in de ochtend en dan weer iets rustig tegen de avond. Spotify heeft dat goed door en breidt daarom hun populaire daylists uit naar nog meer landen en talen.

Zoals alle grote apps komt ook Spotify regelmatig met iets nieuws. De nieuwste tool dateert ondertussen al van december vorig jaar en heet de Daylist. De functie was dus al even beschikbaar in landen als de Verenigde Staten en Canada, maar is vanaf nu dus ook te gebruiken in Europa. Met de functie wil Spotify nog meer inzetten op het maken van persoonlijke afspeellijsten zonder dat de persoon in kwestie er veel moeite voor moet doen.

Daylist

Daylist is Spotify’s slimme afspeellijst die zich aanpast aan je stemming en het moment van de dag. Het is een van de meest gedeelde functies op Spotify en wordt steeds populairder. 70 procent van de gebruikers luistert er wekelijks naar. Maar tot nu toe was de functie niet beschikbaar in ons land, wat voor heel wat ergernis zorgde bij heel wat gebruikers.

Voor hen is er nu goed nieuws, want vanaf nu kunnen ook wij genieten van de daylists. De functie is namelijk beschikbaar in 14 nieuwe talen, zoals Duits, Italiaans, Japans, Turks en Nederlands. Het maakt niet uit of je een gratis of Premium gebruiker bent, iedereen kan vanaf nu z’n eigen muzikale dag door ‘daylist’ laten sturen.

Hoe ken ik mijn daylist beluisteren?

  • Op je mobiele telefoon kan je daylist terugvinden in de Made For You-hub. Op apparaten waar Spotify beschikbaar is, kan je eenvoudigweg zoeken naar ‘daylist’ om jouw daylist te ontgrendelen, of surf je naar spotify.com/daylist
     
  • Deel dit met je vrienden op sociale media met een kant-en-klare screenshot, een gepersonaliseerde sticker of een aanpasbare sharecard.
     
  • Als je dol bent op een specifieke afspeellijst, kan je die als gebruiker eenvoudig opslaan door te tikken op ‘…’ en te scrollen naar ‘Add to playlist’. Tik ‘New playlist’ aan en creëer je afspeellijst.
Meer
Lees meer...