Spotify lanceert ‘Eat this Playlist’, spelletje gebaseerd op Snake

Vergeet losstaande apps, want vanaf nu kan je Snake spelen via je eigen Spotify-account. De streamingdienst heeft enkele weken geleden namelijk Eat this Playlist gelanceerd, een spel waarbij je de songs uit je afspeellijst moet zien te vangen en verzamelen.

Er was ooit een tijd waarin je op je klaptelefoon of uitschuif-gsm maar één spelletje kon spelen: Snake. Daarbij moest je de slang zolang mogelijk laten worden door bepaalde voorwerpen te vangen, maar moest je je eigen staart proberen ontwijken. Het is een spel dat al jaren meegaat en waar iedereen zich ooit al wel eens aan heeft geërgerd.

Hoewel Snake ondertussen zonder twijfel is terug te vinden in verschillende App Stores, is Spotify toch met een eigen versie gekomen. Die heet Eat this Playlist en is aangepast aan je eigen muzieksmaak.

Eat this Playlist

Wie een eigen afspeellijst maakt op Spotify, heeft er vanaf nu een leuke optie bij gekregen. In het menu waar je je omslag kan wijzigen, songs kan verwijderen, je afspeellijst kan delen, enzovoort, staat nu ook een nieuwe optie. Die heet ‘Eat this Playlist’.

Dat is op het eerste zicht een bizarre optie, maar degenen die er al eens op hebben durven klikken, weten dat het een fijne toevoeging is. Eat this Playlist is namelijk een gepersonaliseerde versie van het spelletje Snake. Daarbij moet je je eigen afspeellijst zien op te eten. Zo zie je verschillende covers van al de songs in de playlist en moet je die zien te verzamelen zonder je eigen staart te raken. Dat wordt natuurlijk alsmaar moeilijker, afhankelijk van het aantal covers je al hebt verzameld. Tijdens het spel krijg je ook de songs uit je playlist te horen.

Bekijk hier hoe het in zijn werk gaat:

Spotify
Meer
Lees meer...