Spotify werkt aan systeem waarbij je ook offline muziek kan blijven luisteren

Spotify test een nieuwe feature die de naam ‘Your Offline Mix’ kreeg. Met deze functie zal je kunnen blijven luisteren naar muziek, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Het gaat voor alle duidelijkheid om muziek die je niet op voorhand gedownload hebt, want die mogelijkheid bestaat natuurlijk al langer.

Het is Spotify-CEO Daniel EK zelf die een printscreen deelde van de nieuwe functie waar de muziekstreamingdienst aan werkt. Daarop zien we ‘You Spotify Mix’ staan met als bijhorende uitleg “Een mix van recent afgespeelde songs voor als de vibe goed is, maar de verbinding slecht”. De playlist in de printscreen is 3,5 uur lang, al is niet duidelijk of dat bij iedereen zo zal zijn.

Zonder te downloaden

Op dit moment kan je op Spotify al bepaalde afspeellijsten of albums downloaden zodat je ze ook offline kan beluisteren. Die functie is heel handig als back-up voor als je ineens internetproblemen hebt, maar ook bijvoorbeeld voor op vliegtuigen als je op reis gaat.

Deze functie heeft echter het nadeel dat je er altijd op voorhand moet aan denken om de juiste songs te downloaden. Veel mensen ontdekken echter regelmatig nieuwe muziek en downloaden die niet meteen. Als er dan ineens geen internet is, ben je beperkt in hetgeen waarnaar je kan luisteren.

Your Offline Mix

Daarom test Spotify op dit moment ‘Your Offline Mix’, een feature die het al sinds 2020 zou ontwikkelen. Het is niet meteen duidelijk wanneer de nieuwe functie wereldwijd zal uitgerold worden. Aangezien Ek zelf het nieuws erover nu bekendgemaakt heeft, vermoeden we dat de officiële release niet lang meer op zich zal laten wachten. Op sociale media reageren mensen die de feature nu al kunnen testen alvast zeer positief.

Meer
Lees meer...