Spotify kondigt nieuwigheden aan: Wat kunnen we verwachten?

Eerder deze week kondigde Spotify enkele nieuwigheden aan. De lay-out van het thuisscherm wordt volledig omgegooid. Daarmee moet het voor gebruikers makkelijker worden om nieuwe muziek en video’s te ontdekken. Ook komt er een feed waarin previews van nummers en podcasts te horen en te zien zijn. Zo gaat Spotify dezelfde weg op als TikTok. De app wordt ook interessanter voor artiesten.

De homefeed van Spotify heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Deze bevat visuele previews waar de gebruiker doorheen kan scrollen om nieuwe muziek en podcasts te ontdekken. Daarbij kan interessante content in één klik worden toegevoegd aan persoonlijke afspeellijsten. Ook kunnen artiesten nu concerten aankondigen op Spotify.

Nieuwe homefeed

De dienst krijgt een nieuw ontdekkingsscherm dat wordt getoond als gebruikers bovenaan in het thuisscherm kiezen voor muziek of podcasts.

Gebruikers krijgen dan een feed te zien die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld TikTok. Ze kunnen daarin scrollen door korte previews van muzieknummers of clips. Dat geldt ook voor podcasts, die al dan niet met videobeelden worden getoond.

Smart Shuffle

Spotify lanceert ook een nieuwe knop ‘Smart Shuffle’ om nieuwe muziek toe te voegen aan een bestaande eigen afspeellijst.

Luisteraars krijgen dan gepersonaliseerde aanbevelingen voor nieuwe liedjes, albums en afspeellijsten. Spotify wil hierdoor “nieuw leven blazen in oude playlists”.

Interessant voor artiesten

Wanneer nieuwe albums worden aangekondigd maar nog niet zijn uitgebracht, verschijnen er op Spotify speciale countdown-pagina’s. Een timer zal aftellen naar de release van het album met video’s, tracklijsten en merchandise.

https://www.youtube.com/watch?v=TJfhuhNTL8I

Spotify zal zijn luisteraars vanaf nu ook meer op de hoogte brengen van toekomstige shows van hun favoriete artiesten. In de app zal er een knop verschijnen waardoor je kan aangeven dat je geïnteresseerd bent in een bepaald concert. Een overzicht verschijnt nadien in je ‘eigen live-events feed’.

De nieuwe functies zijn meteen beschikbaar voor wereldwijde gebruikers van de iOS- en Android-app, zowel voor gratis gebruikers als voor betalende.

Meer
Lees meer...