Spotify voert binnenkort grote wijziging door en verandert manier om favoriete nummers op te slaan

Het bekende hartsymbooltje verdwijnt binnenkort van Spotify. De muziekstreamingdienst verandert namelijk de manier waarop je je favoriete nummers en podcasten kan opslaan of toevoegen aan een afspeellijst. Al die zaken kan je binnenkort doen met één +-knop.

Momenteel dient het harticoon op Spotify om nummers toe te voegen aan je favorietenlijst, ofwel de lijst “Nummers die je leuk vindt”. Om afleveringen van podcast op te slaan, heb je daarentegen een +-icoon. Tot slot kan je via de instellingen klikken op de knop “Toevoegen aan” om nummers toe te voegen aan afspeellijsten.

Het zijn die drie functies die Spotify nu samenvoegt in één en dezelfde knop, namelijk een +-icoon. Daardoor verdwijnt het bekende hartje dus van de applicatie.

Plus

Als je op de Plus (+) drukt, kun je met een simpele tik de bestemming voor elk nummer, elk album, elke afspeellijst of podcast kiezen en die daarin opslaan. Op die manier wil Spotify naar eigen zeggen de gebruikservaring meer intuïtief maken. Het zou daarnaast ook tijd moeten besparen omdat je nummers op die manier aan meerdere playlisten gelijktijdig kan toevoegen. Nummers en podcasts die je vroeger op de vorige manier hebt opgeslagen, blijven uiteraard gewoon in je favorieten- op afspeellijst staan.

Spotify

De wijziging wordt op dit moment uitgerold naar gebruikers wereldwijd op mobiel (iOS en Android) en zal in de komende weken beschikbaar worden voor alle Spotify-gebruikers.

Meer
Lees meer...