Spotify voorspelt de hits van deze zomer: David Kushner en Loreen leiden top 5

Hoewel het al wekenlang gigantisch warm is, is de zomer nu pas echt begonnen. Dat betekent natuurlijk ook dat de zomerhits eraan zitten te komen. En daar speelt ook Spotify op in. De streamingdienst deelt vandaag namelijk ‘Our Songs of Summer’, een wereldkaart die per land de zomerhits voorspelt.

Om een beeld te schetsen van welke tracks wereldwijd populair zijn, heeft Spotify een wereldkaart ontwikkeld met de populairste nummers in meer dan 100 landen op het noordelijk halfrond. De kaart wordt wekelijks bijgewerkt met de nieuwste tracks uit verschillende landen.

België en Nederland

In ons land schittert op dit moment Daylight van David Kushner op de eerste plek. Dat lied is al even te horen op de radio en doet wat denken aan Hozier. Op de tweede plek staat winnares van het Eurovisiesongfestival Loreen met Tattoo. De top 3 wordt dan weer afgesloten door Flowers van Miley Cyrus, een song die al een tijdje meegaat.

Op de vierde en vijfde plaats zien we Miracle van Ellie Goulding en Calvin Harris en Sprinter van Dave en Central Cee. Bij onze noorderburen zien we daarvan twee nummers terugkeren in hun top 5. Tattoo schittert daar op de derde plek en Miracle op de vijfde plek. De rest van de top wordt aangevuld door Pornstar Martini van Jack $hirak, Engelbewaarder van Marco Schuitmaker en How You Samba van Kris Kross Amsterdam.

Spotify

Globaal

Elk jaar maakt Spotify ook een globale top 20 van songs die het volgens de streamingdienst goed zullen doen in de zomer. Daarvan maken ze een ‘Our Songs of Summer’-afspeellijst. Daarnaast delen ze ook enkele zichtbare trends. Zo is het volgens hen duidelijk dat songs met het woord Summer in de titel vaker worden beluisterd, dat Barbie-achtige muziek terug in de mode is én dat de muziek van The Little Mermaid het ontzettend goed doet.

Beluister de ‘Our Songs of Summer’-afspeellijst hier:

Meer
Lees meer...