Spotify zet samenwerking met Harry en Meghan stop

Meer dan twee jaar nadat Spotify aankondigde dat het nauw ging samenwerken met prins Harry en Meghan Markle, is de deal al afgebroken. De twee partijen gingen samen exclusieve podcasts maken, maar dat is er uiteindelijk nooit echt van gekomen. Enkel Meghan maakte een korte podcasts over het beeld van vrouwen in de samenleving.

Eind maart 2020 namen prins Harry en Meghan Markle afscheid als senior royals van het Britse koningshuis. Het koppel trok naar de Verenigde Staten en smeet zich op heel wat projecten. Meghan Markle bracht een kinderboek uit, Harry ging aan de slag bij een start-up in Silicon Valley en samen sloten ze een exclusief contract met Netflix.

Daarnaast ondertekenden Meghan en Harry in december 2020 ook een deal met Spotify voor het maken van een eigen podcast. De streamingdienst zou daarvoor maar liefst 18 miljoen pond (21,6 miljoen euro) betalen. Het plan was daarbij om podcasts te maken die hun “gedeelde waarden” zouden promoten en “ondervertegenwoordigde stemmen” aan het woord zouden laten.

Te weinig

Uiteindelijk kwam er slechts één podcast uit de bus waar enkel Meghan een rol in speelde. In de zomer van 2022 kwam Archetypes op de streamingdienst. Daarin ging Markle in gesprek met verschillende beroemdheden over de geschiedenis van stereotypen over vrouwen.

Vandaag maakt Spotify bekend dat er geen tweede seizoen van die podcast komt en dat de verdere samenwerking met Harry en Meghan ook ophoudt. “Spotify en Archewell Audio (het bedrijf van Harry en Meghan, red.) hebben onderling besloten de samenwerking te beëindigen. We zijn trots op de serie die we samen hebben gemaakt”, klinkt het in een statement.

Wat de precieze reden voor de breuk is, is niet bekend. Al laten verschillende bronnen weten dat Spotify meer van de samenwerking had verwacht.

Beluister hier een aflevering van Archetypes:

Meer
Lees meer...