‘Tattoo’ van Loreen komt top 10 binnen van meest gestreamde Eurovisienummers ooit

De meest recente winnaar van het Eurovisiesongfestival, Tattoo van Loreen, is nu al meer dan 135 miljoen keer gestreamd via Spotify. Daarmee staat het Zweedse lied op plaats 9 in de ranking van meest gestreamde Songfestivalnummers ooit.

Op zondag 14 mei won Zweden voor de zevende keer en Loreen voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival. Dat deed ze met het nummer Tattoo. Die overwinning kreeg meteen na de wedstrijd op sociale media heel wat kritiek door fans van Finland. Het Finse lied Cha Cha Cha van Käärijä had namelijk de televoting gewonnen en was dan ook de favoriet van veel kijkers. Loreen haalde het uiteindelijk toch, mede dankzij de vakjury.

Tattoo

Ondertussen is echter al meermaals duidelijk geworden dat ook Tattoo van Loreen op heel wat fans kan rekenen. Dat lied brak namelijk al snel het record van meeste streams op één dag op Spotify voor een Songfestivalnummer.

Bijna één maand na haar overwinning op het Eurovisiesongfestival blijft Loreen scoren. Tattoo heeft ondertussen namelijk al meer dan 135 miljoen streams op Spotify. Daarmee is het nummer de top tien van meest gestreamde Eurovisienummers ooit binnengekomen. Tattoo staat in die ranking nu op plaats 9.

Arcade van Duncan Laurence

Helemaal bovenaan die ranking vinden we nog steeds Arcade van Duncan Laurence, de Nederlandse winnaar van 2019. Op de tweede plaats staat het verrassende SNAP van Rosa Linn. Met dat lied eindigde Armenië vorig jaar pas op de 20ste plaats, maar nadien ging SNAP mede dankzij TikTok viraal. De derde plaats in die eeuwige ranking is voor Zitti e buoni van Måneskin, de winnaar van 2021. 

Meer
Lees meer...