Käärijä uit Finland valt na Eurovisiesongfestival dan toch nog in de prijzen

Publiekslieveling Käärijä heeft dan toch een prijs overgehouden aan het recente Eurovisiesongfestival. Hij kreeg namelijk de You’re A Vision Award, de prijs voor de deelnemer met de meest opvallende outfit.

De You’re A Vision Award is een relatief nieuwe prijs in de wereld van het Eurovisiesongfestival. Die award komt voort uit de Barbara Dex Award. Die prijs werd in 1997 ingevoerd naar aanleiding van het weinig gesmaakte kleed van de Belgische Barbara Dex en werd ieder jaar uitgereikt aan de slechtste geklede deelnemer van het Songfestival. In 2017 nam de Belgische fansite Songfestival.be de organisatie van die award op zich en twee jaar later veranderden ze het criterium naar “meest opvallende look”.

Om die positieve connotatie nog meer in de verf te zetten, kreeg de prijs vorig jaar een ook nieuwe naam. Daarom spreken we nu over de You’re A Vision Award. Die wordt uitgereikt aan de deelnemer met de “meest opvallende outfit” en wil “inspirerende diversiteit en creativiteit” in de verf zetten.

Käärijä

Het zijn de fans die via Songfestival.be mogen stemmen op de winnaar van de You’re A Vision Award. Zij kozen dit jaar Käärijä uit Finland. Die werd op het afgelopen Eurovisiesongfestival tweede met Cha Cha Cha en won ook de televoting. Käärijä viel in Liverpool op met zijn typerende fluogroene bolero. Hij volgt op de erelijst van de You’re A Vision Award Sheldon Riley uit Australië op.

Op de tweede plaats strandde dit jaar het opvallende gezelschap van Let 3 uit Kroatië. Zij stonden op het podium met lange jassen, die tijdens het optreden uitgedaan werden. De Belgische Gustaph eindigde op een derde plaats dankzij zijn roze outfit en kenmerkende hoed.

Meer
Lees meer...