Eurovisiesongfestivalwinnaar ‘Tattoo’ van Loreen breekt streamingrecord van Måneskin

Loreen won vorig weekend voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival, maar ook na de wedstrijd brak ze records. Haar winnende lied Tattoo brak namelijk het record van meeste streams op één dag op Spotify voor een Songfestivalnummer.

Zweden begon zaterdag als absolute topfavoriet aan de grote finale van het Eurovisiesongfestival en kon die favorietenrol ook waarmaken. Loreen won namelijk voor fan favorite Käärijä van Finland dankzij een enorme voorsprong bij de juryvoting.

Hoewel veel fans achteraf vooral praatten over de aanstekelijke Finse runner-up Cha Cha Cha, blijkt ook Tattoo van Loreen enorm populair. Het nummer verzamelde een dag na de Zweedse overwinning op het Eurovisiesongfestival namelijk maar liefst 4.275.290 streams op Spotify. Daarmee kende het de beste dag ook voor een lied dat deelnam aan het Eurovisiesongfestival. Het vorige record daarvan stond met 4.238.506 op Zitti e buoni van Måneskin. Dat nummer won in 2021 het Eurovisiesongfestival.

Arcade van Duncan Laurence

Met een totaal van bijna 77 miljoen streams heeft Tattoo van Loreen wel nog een hele weg af te leggen om het meeste gestreamde Songfestivalnummer ooit te worden. Die titel is momenteel veilig in handen van Arcade van Duncan Laurence. Met dan nummer won Nederland in 2019 het Eurovisiesongfestival. Arcade werd in totaal al 1,1 miljard keer gestreamd.

Op de tweede plaats staat het verrassende SNAP van Rosa Linn. Met dat lied eindigde Armenië vorig jaar pas op de 20ste plaats, maar nadien ging SNAP mede dankzij TikTok viraal. Zo kreeg het ondertussen al 816 miljoen streams. De derde plaats in die eeuwige ranking is voor Zitti e buoni van Måneskin met 395 miljoen streams. Fairytale van Alexander Rybak, winnaar voor Noorwegen in 2009, staat op plaats vier met 273 miljoen streams en Soldi van Mahmood, runner-up voor Italië in 2019, sluit de top vijf af op met 260 miljoen streams.

Meer
Lees meer...