Tweevoudige Eurovisiesongfestivalwinnares Loreen komt naar België

Iets meer dan een week nadat ze voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival won, heeft Loreen een Europese tournee aangekondigd. Daarbij passeert de Zweedse zangeres ook in land. Op 14 november 2023 kan je haar namelijk gaan bekijken in Trix in Antwerpen.

Zweden begon als absolute topfavoriet aan de grote finale van het Eurovisiesongfestival en kon die favorietenrol ook waarmaken. Loreen won namelijk voor fan favorite Käärijä van Finland dankzij een enorme voorsprong bij de juryvoting. Een dag later werd de immense populariteit van haar winnende nummer Tattoo nogmaals duidelijk toen ze het streamingrecord van Måneskin op Spotify afpakte. Op één dag tijd werd haar lied namelijk maar liefst 4.275.290 keer gestreamd.

Trix

Voor Loreen is het al de tweede overwinning op het Eurovisiesongfestival. In 2012 won ze namelijk ook de grootste liedjeswedstrijd ter wereld met Euphoria, nog steeds een van de populairste Songfestivalhits ooit. Daarmee is ze, na Johnny Logan, pas de tweede persoon en eerste vrouw ooit die Eurovisie voor de tweede keer weet te winnen.

Voor wie het fenomeen Loreen zelf live aan het werk wil zien, is er nu goed nieuws. De Zweedse zangeres komt namelijk dit jaar nog naar ons land. Op dinsdag 14 november kan je in het Trix in Antwerpen namelijk naar haar gaan kijken. Tickets daarvoor kan je kopen vanaf vrijdag 26 mei, al kan je je nu al registreren.

Europese tournee

Het optreden van Loreen in Trix maakt deel uit van een Europese tournee die de zangeres in november zal doen. Daarbij start ze op 7 november in Ierland, waarna ze naar Schotland en Engeland trekt. Op zondag 12 november staat Loreen in Paradiso in Amsterdam, waarna ze naar Antwerpen trekt. Later bezoekt ze ook nog Duitsland, Polen, Noorwegen, Denemarken, Finland, Estland, Letland en Litouwen.

Meer
Lees meer...