Spotify lanceert met ‘Daylist’ een persoonlijke playlist die doorheen de dag verandert

Spotify heeft zojuist een nieuwe feature voorgesteld. Het gaat om een speciale playlist met de naam ‘Daylist’ die doorheen de dag aangepast wordt. Zo krijg je altijd op het juiste moment de muziek te horen die past bij jou als persoon.

Zoals alle grote apps komt ook Spotify regelmatig met iets nieuws. De nieuwe tool die de muziekstreamingdienst deze keer heeft aangekondigd heet Daylist. Dat maakte CEO Daniel Ek bekend. “In de loop van de dag verandert je humeur en dat geldt ook voor de muziek waar je naar luistert”, legt Spotify uit. Het omschrijft Daylist dan ook als “Je dag in een playlist”.

Daylist

Daylist is een gepersonaliseerde playlist die in de loop van de dag meermaals geüpdatet wordt op basis van je vroegere luistergewoontes. De lijst bestaat altijd uit 50 songs, maar die worden dus regelmatig vervangen. Je playlist krijgt daarbij ook telkens een naam mee die meer zegt over het genre waarvan er op dat moment muziek inzit. Het gaat daarbij om de meest uiteenlopende benamingen, van “bedroom pop banger early morning” tot “90s rave rainforest late night”. Omdat de playlist is gebaseerd op je eigen luistergedrag zijn veel van de artiesten namen die je zal kennen, maar uiteindelijk kan je zo ook af en toe iets nieuws ontdekken.

Momenteel is Daylist enkel nog maar actief in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland. Later komt de feature waarschijnlijk ook naar de rest van de wereld. Om je eigen Daylist te vinden, kan je in de zoekbalk gewoon “Daylist” typen.

Meer
Lees meer...