De 10 strafste oorwurmen van Graspop

Op de Graspop Metal Meeting kregen we heel wat aanstekelijke muziek voor de kiezen. Deze nummers bleven ons het meest bij:

1. Black Hole Sun

Chris Cornell van Soundgarden zong Black Hole Sun dit jaar een pak beter dan tijdens zijn solodoortocht enkele jaren geleden. De tijdloze kraker liet zelfs de echte zon boven de wei verschijnen.

2. Monstrance Clock

Ghost heeft veel bijzonder aanstekelijke melodietjes, en sloot zijn Graspop-set niet voor niets af met Monstrance Clock. Dit is een opname van vorig jaar:

3. All We Are

‘Metal Queen’ Doro heeft na al die jaren solowerk haar kraker met Warlock eigenlijk nooit kunnen evenaren. En dat is niet verwonderlijk, want dit refrein is een meezinger van jewelste. 

4. Keelhauled

Ook Alestorm beschikt over heel wat aanstekelijke riedeltjes, en de ‘yohoho’ maakt van hun Keelhauled een echte plakker.

5. Community Property

Steel Panther bracht een van de opmerkelijkste optredens op Graspop, niet alleen door hun muziek, maar vooral door hun humor en de talrijke fans die hun shirt omhoog trokken. Community Property werd door veel kelen euh, meegekweeld.

6. Primo Victoria

Ook Sabaton heeft al wat meezingers geschreven, zoals publiekslieveling Primo Victoria.

7. Nookie

Limp Bizkit entertainde de wei opnieuw met een lading hits. Hun Rollin’ is erg aanstekelijk, maar Nookie wurmt zich toch nog iets harder tussen je oren.

8. Spirit Crusher

Bij technische deathmetal tref je zelden toegankelijke melodieën aan, maar wijlen Chuck Schuldiner van Death was een meester in het combineren van beide. Het refrein van Spirit Crusher is een echte oorwurm, al moet je er wel even op wachten.

9. Paranoid

Black Sabbaths oerklassieker Paranoid is ook na al die jaren niet stuk te krijgen. Dada-da!

10. I Gotta Feeling

Onze grootste oorwurm van Graspop is vervelend genoeg I Gotta Feeling van de Black Eyed Peas. De lui van ‘Diablo Radio’ draaiden het voor de grap door AC/DC’s Thunderstruck, en dat hebben we verdorie geweten!

Meer
Lees meer...