De 5 Netflix Original films die je moet zien

De 5 Netflix Original films die je moet zien

Voor je volgende filmavond nog op zoek naar een goede Netflix Original? Dan kan je hier wat inspiratie op doen. Netflix heeft een groot aanbod aan films en series, maar op de streamingdienst vind je niet alleen bekende films die je misschien al eens in de bioscoop zag. Netflix investeert steeds meer in eigen content, de Netflix Originals. Deze 5 Netflix Originals moet je zeker gezien hebben.

1. The Fundamentals of Caring (2016 – Komedie, drama)

Bij deze film kan een doos zakdoeken handig zijn. Een emotionele film die je naar de keel grijpt, maar je ook aan het lachen brengt. De film gaat over Ben, een ex-schrijver die op zoek is naar een nieuwe job. Hij wil iets helemaal anders en gaat een cursus volgen om zorgverlener te worden. Na zijn cursus wordt hij de zorgverlener van Trevor, de 18-jarige zoon van Elsa. Trevor is een angstige jongen die lijdt aan de ziekte van Duchenne, een spierziekte. Ben neemt Trevor mee op een roadtrip. Ze gaan de jongen zijn vader bezoeken in Salt Lake City, waar een meisje genaamd Dot leert kennen.

De film is gebaseerd op het boek The Revised Fundamentals of Caregiving van Jonathan Evison uit 2012. De hoofdrollen in deze film zijn voor Paul Rudd, Craig Roberts, Jennifer Ehle en Selena Gomez.

2. Bright (2017 – Sci-Fi, actiethriller)

Bright is een klassieke Amerikaanse politiethriller, met een aparte twist. Een actiefilm met heel wat fantansy-elementen, maar de film speelt zich af in het hedendaagse Los Angeles. In een alternate present leven mensen samen met orks en elfen. Maar het gaat er niet zo vredig aan toe, het is geen rassenstrijd tussen zwart en blank, maar tussen mens en andere wezens. Op een gewone werkavond moet de menselijke politieagent Ward samenwerken met Jakoby, een politieagent van de orks om iets kostbaar te beschermen dat niet in de verkeerde handen mag vallen, want anders staat het leven van zowel de mensen als de wezens op het spel.

De film heeft zo’n 90 miljoen dollar gekost, hoog bedrag dat alleen Netflix wilde betalen voor de film. De hoofdrollen in de film zijn voor Will Smith, Joel Edgerton en Noomi Rapace.

3. To the Bone (2017 – Drama)

To The Bone vertelt het verhaal van de 20-jarige Ellen die vecht tegen anorexia. Een eerste programma dat ze volgde was niet succesvol en ze gaat terug bij haar vader en stiefmoeder wonen, maar haar vader is vaak afwezig. Haar stiefmoeder, Susan, neemt haar mee naar dokter William Beckham, een specialist die wil dat Ellen meedoet met zijn programma. Eerst wil ze niet, maar haar jongere zus kan haar overtuigen om de hulp aan te nemen.

Net zoals de Netflix Original serie 13 Reasons Why, kreeg To The Bone ook heel wat kritiek. De film gaat over een meisje met anorexia, geen gemakkelijk onderwerp, maar net zoals met 13 Reasons Why
wil Netflix een taboe doorbreken. De hoofdrollen zijn voor Lily Collins, Carrie Preston, Lili Taylor en Keanu Reeves.

4. Beast of No Nation (2015 – Drama, oorlogsfilm)

Nadat zijn familie door een hevige burgeroorlog uiteen wordt gedreven, wordt Agu, een West-Afrikaanse jongen gedwongen om zich aan te sluiten bij een groep huurlingen en kindsoldaat te worden. De vader van Agu wordt vermoord en zijn moeder en zus zijn niet te vinden en hij moet deelnemen aan het geweld. Samen met zijn vriend Strika probeert hij zich door de wreedheden te worstelen.

Ook deze film is gebaseerd op een gelijknamig boek uit 2005. De hoofdrollen zijn voor Idris Elba en Abraham Attah.

5. Mute (2018 – Misdaadthriller, Sci-Fi)

Mute speelt zich af in de toekomst en is het verhaal van barman Leo die in Berlijn woont. Door een ongeluk in zijn jeugd kan Leo niet praten en het enige positieve in zijn leven is zijn vriendin Naadirah. Wanneer zij opeens spoorloos verdwijnt, begint hij een zoektocht naar haar.

Velen vergelijken de film met Blade Runner. De cast van Mute zijn bijna uitsluitend mannen, met hoofdrollen voor Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux.

Gesponsorde artikelen