De 9 beste actiefilms op Netflix die je zeker moet zien

De 9 beste actiefilms op Netflix die je zeker moet zien

Een spannende actiefilm die je meesleurt van vecht-scènes naar autoraces en van gebouwen die in vlammen opgaan naar geweerschoten die in het rond vliegen. Iedereen houdt er wel eens van. Er staan heel wat actiefilms op Netflix maar deze 9 moet je zeker gezien hebben!

1. Bright

Deze Netflix Original Movie (kijk hier welke andere Originals je ook zeker gezien moet hebben) is de duurste Netflix-movie ooit gemaakt. Hoewel de actiefilm heel wat fantasy-elementen bevat, speelt de film zich gewoon af in het hedendaagse Los Angeles. De film inspireert zich op #BlackLivesMatter al gaat de rassenstrijd niet langer tussen blank en zwart maar tussen de mens en elk ander wezen, zoals elfen of orks. Met Will Smith in de hoofdrol strikten de makers een grote naam én een boegbeeld van de eerder genoemde hashtag uiteraard.

Smith speelt een FBI-agent, Ward, en krijgt als nieuwe partner de eerste ork in het politie-korps, Nick Jakoby, gespeeld door Joel Edgerton. De twee moeten op zoek naar een ontsnapte elf die in het bezit is van een krachtige toverstaf. Er zijn echter enkele corrupte FBI-agenten en criminelen op straat die het ding in handen willen krijgen dus moeten de partners met het nodige bruut geweld op zoek naar de elf.

2. Game Over, Man!

Ook de tweede in het rijtje is een Netflix Original Movie. Game Over, Man! is een misdaadkomedie met de nodige actie. De film gaat over drie vrienden die samen in een hotel werken en een videogame ontwikkelden. Ze willen Bae Awadi, een van de welvarende hotelgasten, overtuigen om te investeren in hun project maar plots worden alle hotelgasten, waaronder ook Awadi, gegijzeld genomen. De drie hotelmedewerkers besluiten alles op alles te zetten om hun eventuele investeerder te redden en te overtuigen van hun videogame en dat zorgt voor heel wat spannende, en ook hilarische, actie-scènes!

De hoofdrollen zijn voor Adam Devine, ook gekend van Workaholics en Pitch Perfect, Anders Holm en Blake Anderson. De film is eigenlijk voor een groot deel een parodie op de bekende film uit 1988, Die Hard, met Bruce Willis in de hoofdrol.

3. Gladiator

Deze Oscar-winnende klassieker uit 2000 mag niet ontbreken in het lijstje. Er zijn heel wat historische actiefilms maar de Gladiator is toch wel het pareltje. Het fictieve verhaal speelt zich af in de Romeinse tijd en is geïnspireerd op keizer Commodus en z’n vader Marcus Aurelius. Die duidt vlak voor zijn overlijden de machtige en geliefde generaal Maximus aan als zijn opvolger, met grote tegenzin van zijn eigen zoon Commodus. Die besluit dan maar om zowel zijn vader als Maximus en die zijn familie te doden. Hij slaagt er bijna in om iedereen te doden maar Maximus weet aan de dood te ontsnappen. Commodus raakt in paniek en probeer Maximus alsnog uit te schakelen door gevechten in de arena.

Wie de film al gezien heeft weet hoe Russell Crowe, in de rol van Maximus, voor heel wat spannend spektakel zorgt. Wie de film nog niet gezien heeft, hij staat op Netflix te wachten op jou!

4. Doctor Strange

Benedict Cumberbatch, gekend van zijn rol als Sherlock Holmes, speelt het Marvel Comics- personage
Dr. Strange in deze actiefilm vol avontuur. Het was eens wat anders voor de Marvel Studios om een film te maken rond deze atypische superheld. Stephen Strange is een gerenommeerd neurochirurg maar na een auto-ongeluk is het meteen duidelijk dat hij zijn job niet verder zal kunnen uitoefenen. Hij gaat in de leer bij een speciale orde in Nepal om te leren hoe je met je menselijke geest de wereld naar je hand kan zetten.

Zwarte magie en geestesbezweringen gecombineerd met het onuitputtelijke sarcasme waarmee Cumberbatch z’n rol als Dr. Strange vertolkt proberen de film superheldenfilm-waardig te maken maar slagen daar misschien niet helemaal in. Gelukkig maken de visuele effecten – waar regisseur Derrickson duidelijk voor meer dan 100% op ingezet heeft – dat ruimschoots goed en zorgen de special effects ervoor dat de film toch de moeite waard is om te kijken!

5. Kung Fu Panda

Er zijn ook heel wat animatiefilms die een gezonde dosis actie bevatten, bijvoorbeeld Kung Fu Panda. Het verhaal gaat over een luie panda, Po, die in het restaurant van z’n vader werkt. Po wil echter kungfu-meester worden in de plaats van het restaurant van z’n vader over te nemen. Wanneer kungfu-meester Oogway op zoek gaat naar een drakenkrijger om de gevaarlijke krijger Tai Lung te verslaan, stelt Po zich kandidaat. Tot grote verbazing van ‘De Vurige Vijf’, een aantal zeer getalenteerde kungu-meesters, en meester Shifu liest Oogway Po als drakenkrijger. Maar dan moet hij nog op tijd klaargestoomd worden en dat verloopt niet zomaar van een leien dakje.

Goed nieuws: de Vlaamse versie staat ook op Netlifx! Wie dus graag Roel Vanderstukken als panda en Jean-Marie Pfaff in de rol van een aap hoort, kan dus op Netflix terecht.

6. Escape Plan

Een klassiek Amerikaanse thriller-actiefilm met bad boys Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone, dat is Escape Plan. Zoals de naam van de film doet vermoeden gaat hij over een ontsnapping uit de gevangenis. Ray Breslin, gespeeld door Sylvester Stallone, staat bekend om zijn ontsnappingsskills en is uit werkelijk elke gevangenis kunnen ontsnappen. Hij wordt echter serieus op de proef gesteld wanneer hij moet ontsnappen uit de gevangenis die door én voor hem ontworpen is. In een zenuwslopende actiefilm gaat Breslin op zoek naar diegene die hem achter de tralies deed belanden.

De film heeft een hoog Prison-Break gehalte en de twee steracteurs samen in één film zien spelen is echt de moeite, zeker met de ironische noot die Schwarzenegger te pas en te onpas in gooit.

7. Wanted

Wesley Allan Gibson, een saaie kantoorbediende, z’n leven verandert volledig wanneer blijkt dat zijn overleden vader eigenlijk een huurmoordenaar was en lid was van een bende. De bende neemt na het overlijden contact op met Wesley en hij beslist om zijn leven volledig om te gooien en ook huurmoordenaar te worden. Al snel blijkt dat hij de genen van z’n vader heeft en een perfecte huurmoordenaar is. Hij wordt opgenomen in de geheime bende en samen gaan ze op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Met toppers zoals Angelina Jolie en Morgan Freeman wordt de film op een geloofwaardige manier neergezet. Voor wie graag meegesleept wordt in een spannende actiefilm waarbij je op het puntje van je stoel moet gaan zitten, is deze film zeker aan te raden!

8. The Italian Job

Een soort Italiaanse voorganger van het Spaanse ‘Casa del Papel’, zou je kunnen zeggen. Een groep dieven – elk met hun eigen specialiteit – plant de perfecte misdaad in Venetië en steelt een behoorlijke hoeveelheid goud. Ze komen terug samen in de buurt van Oostenrijk en fantaseren over wat ze met hun buit gaan doen. De sfeer slaat echter snel om wanneer ze klemgereden worden met hun truck door handlangers van een van de bendeleden, Steve, die dus z’n bende verraadt. Een jaar later komt de bende weer samen en starten ze een plan om wraak te nemen op Steve en hun buit terug te halen.

Een film die wat doet denken aan de blockbuster Ocean’s Eleven met enkele bekende acteurs zoals Mark Wahlberg, bekend van onder andere Ted, en Jason Statham, bekend als dé transporter van de actiefilms.

9. The Bourne Series

Afsluiten doen we met een reeks actiefilms die je volledig kan bingewatchen op Netflix, The Bourne Series. De reeks bestaat uit vier films: The Bourne Identity (2002), The Bourne Supremacy (2004), The Bourne Ultimatum (2007) en Jason Bourne (2016). De films zijn gebaseerd op de Bourne-trilogie van schrijver Robert Ludlum maar wijken wel sterk af van de verhaallijnen van de boeken. De films hebben als hoofdpersonage Jason Bourne, in drie van de vier films vertolkt door Matt Damon, een geheim agent die zijn geheugen is kwijtgeraakt. Hij belandt in allerlei spannende situaties en moet zichzelf, en z’n vriendin Marie, telkens proberen te redden.

Onderstaande trailer toont alle trailers van de verschillende films op een rijtje!

Gesponsorde artikelen