De Apple Watch is bijzonder kwetsbaar voor dieven: in één minuut is je toestel gebruiksklaar voor iemand anders

De nieuwe Apple Watch is lang niet zo goed beveiligd als de recente iPhones en andere moderne toestellen. Dieven kunnen gemakkelijk de instellingen deleten en de smartwatch met een andere gsm verbinden. Toch maar opletten dus wanneer je er eentje draagt.

De laatste tijd zijn smartphones zo goed beveiligd dat ze voor dieven waardeloos zijn geworden. Door verschillende features kunnen de toestellen na de diefstal niet meer worden verkocht. Vorig jaar is het aantal diefstallen van smartphones wereldwijd gekelderd. In San Francisco daalde dat cijfer met 40 procent, in Londen zijn de statistieken zelfs gehalveerd. Maar de smartwatches volgen dat goede voorbeeld dus niet.

Door het gebrek aan veiligheidsopties is de Apple Watch zelfs belachelijk eenvoudig te kraken door dieven, stelt iDownloadBlog. In een video tonen ze hoe je in amper een minuut alle instellingen kunt resetten en de Apple Watch met een andere iPhone kunt verbinden. Ze hebben de gegevens van de eigenaar zelfs niet nodig om het toestel te besturen. Bovendien heeft de Apple Watch geen GPS-hardware – daarvoor is connectie met de iPhone nodig – en dus is het onmogelijk na te gaan waar het gestolen toestel zich bevindt.

Kijk even mee hoe snel het gaat om de Apple Watch voor een nieuwe gebruiker klaar te maken:

Eerst duw je lang genoeg op de power-knop om de optie te krijgen de smartwatch uit te schakelen

Je ziet: het schermpje met je paswoord verdwijnt heel snel, dus die gegevens zijn zelfs niet nodig.

Daarna volstaat het om op de optie ‘uitschakelen’ te duwen om een knopje te krijgen waarmee je alle instellingen kunt wissen

Wanneer je daarop drukt, vraagt de Apple Watch om op een energiebron te worden aangesloten

Van zodra dat het geval is, verschijnt een bevestigingsschermpje, om te controleren of je wel echt zeker bent

En hoppa! Alles is weg, de smartwatch schakelt zichzelf uit

Nu het toestel nog even opstarten

Et voila! Klaar om te verbinden met je iPhone

Gelukkig voor de eigenaars zijn hun originele gegevens na de reset wel veilig voor de dieven. Die worden ook grotendeels op je iPhone opgeslagen, en die blijkt dus juist veiliger dan ooit te zijn.

Het volledige filmpje zie je hieronder:

(Bronnen: Business Insider, iDownloadblog)
Meer
Lees meer...