De bekende bananentelefoon, de Nokia 8110 (uit The Matrix), is terug!

De bekende bananentelefoon, de Nokia 8110 (uit The Matrix), is terug!

Meer dan twee decennia na de launch van de iconische ‘bananentelefoon’, is de Nokia 8110 terug! Dankzij de film ‘The Matrix’ kreeg de gsm een cult status. Het Finse merk brengt dit voorjaar een geüpdatete versie van de 8110 uit, met heel wat nieuwe features zoals 4G en een nieuwe versie van Snake. 

Telecommunicatiebedrijf Nokia mist duidelijk de smartphonetrein en bracht daarom al een nieuwe versie van de legendarische 3310 uit. De 8110 werd voor het eerst op de markt gebracht in 1996. De nieuwe slider heeft nu een andere look en meer mogelijkheden, maar is toch herkenbaar als de originele ‘bananentelefoon’.

In The Matrix in 1999 kwam de gsm duidelijk in beeld tijdens de scène waarin Neo uit zijn kantoor probeert te vluchten. Mede hierdoor groeide de schuiftelefoon uit tot een écht symbool.

Design en look

De nieuwe versie van de iconische 8110 is slanker en meer gestroomlijnd. De buitenkant is gemaakt van polycarbonaat. In tegenstelling tot de originele gsm, heeft dit model een kleurenscherm. Het gekromde design van de ‘bananentelefoon’ blijft wel behouden.

Hoe werkt het? Om een oproep te beantwoorden, schuif je de slider naar beneden. Om af te leggen, doe je gewoon het omgekeerde. Bij het naar beneden schuiven, komt ook het toetsenbord tevoorschijn.

Als een ode aan de nickname van de gsm, ‘bananentelefoon’, brengt Nokia nu ook een knalgele 8110 op de markt. Daarnaast is er de traditionele zwarte telefoon.

Meer mogelijkheden

De nieuwe Nokia 8110 draait op KaiOS, een afgeleide van het Android besturingssysteem. Apps als Google Maps, Google Search, Facebook, Twitter en Google Assistent hoef je dus niet te missen. Deze zijn snel te gebruiken via 4G.

Achteraan het toestel is er een camera met 2 megapixels en een zaklamp. Er is geen front camera, wat selfies maken wel wat moeilijker maakt. De 8110 heeft 4GB geheugen en 512MB RAM-geheugen. Verder kan je nog Bluetooth gebruiken en een nieuwe versie van Snake spelen. Driewerf hoera!

Nokia belooft ons een lange batterijduur met één enkele oplaadbeurt. De kostprijs van de 8110, net als de release datum, zijn nog niet bekend.