‘De Droomfabriek’ kent sterk begin met meer dan een miljoen kijkers

Sinds afgelopen weekend is De Droomfabriek weer volledig terug. De laatste maanden werd er al enorm uitgekeken naar de eerste aflevering en dat was ook te zien aan de kijkcijfers. Meer dan een miljoen mensen keken live of uitgesteld naar de aftrap van het nieuwe Droomfabriek-tijdperk.

De grote terugkeer van De Droomfabriek werd een tijdje geleden al bekendgemaakt. Maar sindsdien is er nog niet over gezwegen. In de eerste teasers zagen we alvast hoe enkele kleinere dromen werden vervuld, maar op de eerste grote dromen was het wachten tot afgelopen weekend.

De Droomfabriek

Net zoals de eerste keer in 1989 wordt ook deze versie van het programma opnieuw gepresenteerd door Bart Peeters. Voor hem is het zo dus al het zesde seizoen van het programma dat hij voor zijn rekening neemt. Al zat er ondertussen wel ongeveer twintig jaar tussen én krijgt hij een nieuwe jonge host naast zich: Gloria Monserez.

In de allereerste aflevering van afgelopen zaterdag maakte het duo, met de hulp van ook heel wat bekende en onbekende Vlamingen, de eerste dromen waar. Dat ging van kleine tot iets grotere dromen. Zo werd Daniëlle meegenomen in een helikopter om te zien of die haar in bad konden zien en kreeg Freddy enkele uren een echte Van Gogh in zijn huiskamer.

Meer dan miljoen kijkers

Toch was het de droom van de 12-jarige Otto die voor de meeste emoties zorgde. Gloria trekt naar West-Vlaanderen om de slechthorende Otto daar de dag van zijn leven te bezorgen. Daar vertelt zijn mama dat haar zoon het fijn vindt als iemand gebarentaal probeert. Dat is dan ook Otto’s grote droom: iedereen een beetje gebarentaal leren.

Uiteindelijk neemt Gloria hem en zijn gezin mee naar een wedstrijd van zijn favoriete ploeg Club Brugge. Daarbij wordt hij verrast met een limousine, frietjes én een gesigneerd truitje, maar vooral met allerlei personen die speciaal voor hem gebarentaal leerden. Die mooie droom en alles errond zorgden alvast voor 1.148.000 kijkers. Dat is gigantisch goed voor een programma dat op zaterdagavond wordt getoond. Enkel Kamp Waes en Chantal op zondag deden nog iets beter.

De Droomfabriek is elke zaterdag om 20 uur te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...