De Gentse neuzekesoorlog escaleert: verkopers zijn vergunning kwijt

Wie heeft de beste neuzekes van Gent? We zullen het de komende twee weken niet te weten komen, want burgemeester Daniël Termont heeft tot 1 mei de vergunning van twee cuberdonverkopers ingetrokken. Allebei beweren ze de lekkerste cuberdons van de stad te verkopen en ze zijn er niet vies van om dat met de harde hand te bewijzen.

Als daar maar geen bloedneuzen van komen. Nieuwe Gentse specialiteit: bloedneuzekes. Het zijn maar enkele tweets over de al bij al grappige ruzie tussen twee verkopers van cuberdons op de Gentse Groentenmarkt. Eigenlijk is de neuzekesoorlog al sinds 2011 bezig, toen reeds enkele rake klappen werden uitgedeeld, maar vorige week liepen de gemoederen weer hoog op. Twee verkopers gingen met elkaar in de clinch toen de ene de andere beschuldigde van het uitdelen van een kopstoot. Ze beweren allebei de beste cuberdons van Gent te verkopen en vinden dat de andere op een oneerlijke manier klanten afpakt.

Burgemeester Termont doet niet langer of zijn neus bloedt en besloot de vergunning van beide verkopers tijdelijk in te trekken. Vanaf 1 mei zijn ze weer welkom met hun koopwaar op de openbare weg, maar bij het volgende incident zijn ze hun vergunning definitief kwijt. Termont vreest dat dit nieuws Gent in een slecht daglicht stelt en het kan natuurlijk niet dat toeristen straks hun neus gaan ophalen voor de Arteveldestad.