De idioot die John Lennon wil klonen meent het nog ook

Een Canadese tandarts, Michael Zuk, heeft een plan. Hij wil John Lennon, van wie hij een wijsheidstand heeft, klonen. Het ergste: hij meent het.

Toen Zuk dat een eerste keer liet vallen in augustus vorig jaar werd hij geklasseerd als goed zot. Wat hij eigenlijk wel is denken we, maar de man heeft nu uitvoerig gepraat over zijn plannen voor een programma op de Britse zender Channel 4, en guess what, hij meent het echt.

Zuk heeft een beest van een plan, er hangt zelfs een businessmodel aan. Twee jaar geleden kocht hij voor een goeie 25.000 euro een wijsheidstand van John Lennon van Dorothy Jarlett, de huishoudster van Lennon tussen 1964 en 1968.

Hij wil het DNA in de tand gebruiken om Lennon te klonen. Momenteel kan dat nog niet, maar Zuk maakt zich sterk dat het binnenkort wel mogelijk zal zijn om mensen te klonen en dat niemand dat kan tegenhouden. Hij zal zich dan weinig aantrekken van enige morele restricties, laat staan wetten (“It depends where you do these things. If it can’t be done in one country you can do these things in another.”)

Erfenis

Zuk is van plan om Lennon, de Kloon op te voeden als zijn eigen zoon (“I will look at him as my own son”). Deel van het plan is ook om de opgroeiende Lennon op het goeie pad te houden (“He would still be his exact duplicate but you know, hopefully keep him away from drugs and cigarettes, that kind of thing.”).

Volgens Zuk kan Lennon, de Kloon later ook de erfenis van de echte John Lennon claimen. Hij is ervan overtuigd dat een kloon in de toekomst dat recht gaat hebben, want “het is uiteindelijk een exacte kopie, niet te onderscheiden van het origineel.”

Meer
Lees meer...