Left Right
scrollTop top

De kerstadvertentie van Starbucks heeft een lesbisch koppel en wij zijn fan


De kerstadvertentie van Starbucks heeft een lesbisch koppel en wij zijn fan

De Amerikaanse koffieketen Starbucks staat er sowieso om bekend LGBT-vriendelijk te zijn. En dit jaar bewijzen ze dat nog maar eens in hun nieuwe kerstadvertentie. In het feestelijke reclamespotje zien we onder andere een lesbisch koppel dat op het punt staat om te kussen. Hartverwarmend!

Ja, het is nog maar nét november en de Sint is nog niet geweest. Maar Starbucks heeft z’n kerstadvertentie op de wereld losgelaten, dus mogen we met z’n allen enthousiast worden over de kerstdagen.

In de kerstreclame voor de Amerikaanse koffieketen zien we allerlei mensen in feestelijke taferelen, een vader die samen met z’n dochter de kerstboom versiert, een kleindochter die met haar grootmoeder praat over Skype, … Maar ook een lesbisch koppel dat bijna gaat kussen. De populaire keten toont zich zo nogmaals als een LGTB-vriendelijk bedrijf. Eerder dit jaar kwam Starbucks in Indonesië en Maleisië zelfs in opspraak omdat het té homovriendelijk zou zijn.

Christmas cups en het kerstmenu

In het reclamefilmpje worden ook de nieuwe Christmas cups voorgesteld. Dit jaar zijn ze niet volledig rood zoals in de afgelopen jaren, maar staat er een tekening op die je zelf kan inkleuren. Want, en zo is ook te lezen in de advertentie, “de kerstdagen betekenen betekenen voor iedereen iets anders.” Neem dus maar je kleurpotloden mee naar Starbucks wanneer je je kerstdrankje gaat bestellen.

En over die kerstdrankjes hebben we goed nieuws en slecht nieuws. Laten we beginnen met het slechte nieuws: onze geliefde Pumpkin Spice Latté zal opnieuw van de kaart verdwijnen tot de herfst van volgend jaar.

Maar het goede nieuws is dat we maar liefst vier nieuwe kerstdrankjes kunnen bestellen. Er zijn drie warme dranken: Toffee Nut Latte (met hazelnoot topping), Gingerbread Latte en Fudge Hot Chocolate (met GOUDEN sprinkels). Nieuw dit jaar is de koude kerstdrank: de Festive Cold Brew. Een koude koffie met kerstkruiden, zoals kaneel en steranijs afgewerkt met cranberries en een schijfje sinaasappel.

Wij zijn alvast op zoek naar onze kleurpotloden om de nieuwe smaken uit te gaan proberen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588