Left Right
scrollTop top

De McVegan van McDonald’s is zo’n succes dat twee landen hem blijven verkopen … maar wanneer komt hij naar België?


De McVegan van McDonald’s is zo’n succes dat twee landen hem blijven verkopen … maar wanneer komt hij naar België?

Goed nieuws voor alle veganisten in Zweden en Finland die toch graag naar McDonald’s gaan. De fastfoodketen heeft namelijk besloten om de McVegan vanaf 28 december permanent op hun menu te zetten.

McDonald’s associeer je waarschijnlijk vooral met hamburgers met vlees, maar de Amerikaanse fastfoodketen beseft dat er steeds meer vraag is naar een menu voor veganisten. Daarom lanceerden ze twee maanden geleden het McVegan Menu in de Finse stad Tampere.

Dat menu bestaat uit een burger en frieten en is volledig vegan. De burger wordt gemaakt op basis van soja en wordt belegd met tomaten, salade en een vegan sausje. De frietjes worden gebakken in plantaardige olie.

In Finland en Zweden, maar wanneer in België?

En die McVegan valt blijkbaar in de smaak. “De test in Finland heeft al onze verwachtingen overtrokken”, zegt McDonald’s aan Business Insider. De fastfoodketen besloot daarom om het veganistische menu permanent toe te voegen aan hun kaart in Finland en Zweden.

Of de McVegan binnenkort ook in België te koop zal zijn, is nog niet geweten. “Die beslissing zal land per land genomen worden”, blijft McDonald’s op de vlakte.

McDonald’s verkoopt binnenkort ook in Zweden zijn McVegan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618