‘De Mol’: Finalisten bekend na fenomenale Cowboy-aflevering

De Mol was vanavond al toe aan z’n halve finale. Daarin kwamen we te weten wie de finalisten worden van het elfde seizoen. Het leek er even op dat we voor de eerste keer ooit met vier kandidaten naar de finale gingen gaan, maar het zal dus toch een finale worden met drie kandidaten, of ja, twee kandidaten en een mol.

We kennen de finalisten van het elfde seizoen van De Mol. Comfort, Lancelot of Toos is de mol. En dit is ons deze aflevering opgevallen.

Opdracht 1: De koetsier poetst de postkoets

De Mol A7O1
Play4

Voor de eerste opdracht moesten de kandidaten zich verdelen in twee duo’s. Het ene duo moest voor postkaarten zorgen en het andere moest de post gaan ophalen. Ruben en Lancelot gaan met de postkoets (die net gepoetst werd met postkoetspoets) tien postzakken ophalen. Voor elke postzak die ze ophalen, verdienen ze 400 euro. Zo staat er voor hen dus 4.000 euro op het spel. Als ze binnen het uur terug in het dorp zijn, kan hun inzet verhoogd worden. Normaal duurt de rit een halfuur, dus moet het perfect haalbaar zijn om op tijd terug te zijn, maar er zit natuurlijk een addertje onder het gras. In de postkoets hangen verschillende ‘Wanted’-posters met daarop tongtwisters. Ruben en Lancelot moeten die zo goed mogelijk proberen memoriseren. Want die kunnen hen later in het spel helpen om bandieten tegen te houden.

Voor ze de postzakken mogen meenemen, moeten Lancelot en Ruben een opdracht uitvoeren. Bij de eerste moeten ze een boomstam doorzagen. En dat zagen mag je op twee manieren interpreteren. Zo moeten ze voor de echt mogen beginnen zagen, “veel voorkomend gezaag” aanvullen. Elke juiste zin levert één zaagminuut op. Voor de tweede opdracht moeten ze de Amerikaanse staten kennen. Ze moeten messen in een envelop gooien en als ze die dan op de juiste plaats op de kaart hangen, levert dat één postzak op.

Toos en Commy blijven achter in het dorp en moeten daar postkaarten nabootsen. Ze moeten het tafereel goed getimed klaarzetten, want na precies tien minuten wordt er één foto gemaakt. Als het tafereel uiteindelijk klopt, levert dat 1.000 euro op.

Op het einde komen we te weten waarom Lancelot en Ruben op tijd terug moeten zijn. Zij moeten, met de postkoets én twee bandieten, op de laatste foto staan. De bandieten moeten ook weer weggejaagd worden met een tongtwister.

  • Te verdienen: 8.000 euro
  • Verdiend: 3.000 euro

Wat zou de mol doen?

Als mol zit je in deze opdracht het beste op de koets. Daar heb je uiteindelijk impact op 6.000 euro. In het dorp gaat het om een bedrag van 4.000 euro en heb je geen enkele impact op de overige 4.000 euro.

Opdracht 2: Duelleren

De Mol A7O2
Play4

De tweede opdracht deed bij trouwe fans van De Mol waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Zo moesten de kandidaten opnieuw volgen wat een voice-over hen influisterde, zoals de opdracht met het diner uit het negende seizoen van De Mol. Al kreeg de opdracht nu wel een Western-jasje.

Enkele uren voor de start van de opdracht moesten de vier kandidaten al twee opdrachten uitvoeren. Die bepaalden hoeveel geld ze waard waren wanneer ze afvielen. De persoon met de slechtste score is zo 3.000 euro waard, de persoon met de op één na slechtste score is nog 1.000 euro waard. In elke ronde moeten twee kandidaten gekozen worden die het tegen elkaar opnemen in een schietduel. De verliezer van dat duel valt af, waarbij het bedrag dat op zijn of haar kop staat, in de pot gaat. In de derde en laatste ronde blijven er nog twee kandidaten over. Zij spelen niet enkel voor geld, maar ook voor twee soorten vrijstellingen. Ze kunnen kiezen om de 2.000 euro, die verdiend werd in de duels te verzilveren door op de buitenste rand van de schietroos te mikken, de ring iets meer naar het midden levert een persoonlijke vrijstelling op en de bull’s eye in het midden levert opnieuw het geld op én een groepsvrijstelling waardoor er niemand zal afvallen en de finale dus met vier gespeeld zal worden.

  • Te verdienen: 6.000 euro
  • Verdiend: 3.000 euro

Wat zou de mol doen?

Als mol is het hier vooral nuttig om de foute mensen te laten deelnemen aan het duel, waardoor er daar al zeker geen geld verdiend kan worden. In de laatste ronde speel je als mol dan weer best voor een vrijstelling omdat de andere opties geld opleveren voor de pot.

Comfort (Crazy Colt Commy)

De Mol A7 Comfort
Play4

Comfort is de mol want …

In het begin van de aflevering krijgen we te zien dat Comfort een eigen kamer had terwijl de drie mannen een kamer moesten delen. Dat zou natuurlijk perfect zijn om als mol nog eens extra gebriefd te worden net voor de halve finale.

Bij de eerste opdracht zijn Toos en Comfort plots het ijzer van de hangmat kwijt. Op het moment dat de hangmat viel was Comfort alleen bij de hangmat. Dus het kan dat zij de het ijzer verstopt heeft om zo wat tijd te rekken.

Wanneer Toos en Comfort de tweede foto moeten nemen, telt Comfort fout. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat ze één seconde te laat zijn voor de foto. Zo gaat er 1.000 euro verloren.

Comfort verliest haar duel tegen Ruben, waardoor er geen 3.000 euro verdiend wordt.

Comfort is niet de mol want …

Bij het nemen van de eerste foto voor de postkaart, merkt Comfort op dat de kip haar hoedje niet meer aanheeft. Als ze dat niet had gezegd tegen Toos, was de foto niet goed en werd er dus geen 1.000 euro verdiend.

De 3.000 euro die in de eerste opdracht verdiend werd, was volledig de bijdrage van Comfort en Toos, aangezien het andere team zijn individuele inzet van 4.000 euro verloren deed gaan.

Wanneer Comfort het tweede duel moet spelen, kiest ze voor Ruben, die met de sprinkhanen onder z’n hoed 3.000 euro waard is.

Lancelot (Sundance Lance)

De Mol A7 Lancelot
Play4

Lancelot is de mol want …

Lancelot zat in de eerste opdracht op de postkoets. Op die plaats had je meer impact op de totale inzet van de opdracht omdat je later ook betrokken was bij de duurste foto van het andere team.

Bij het oefenen van de tongtwisters geeft Lancelot al snel aan dat hij bepaalde zinnen (die hij herhaaldelijk fout uitsprak) kende.

Het is Lancelot die bij de eerste opdracht beslist om te zagen in de diepste groef waarbij er dus maar één postzak te verdienen viel. Daardoor bleef er al meteen 1.600 euro liggen. Uiteindelijk lukte het hen ook in drie minuten om de balk door te zagen. Dat was maar de helft van hun tijd, dus hadden ze zeker een van de andere groeven kunnen doorzagen.

Lancelot is geen al te beste messenwerper en laat Ruben lang proberen, zo kan er hier heel wat tijd verloren gaan om niet op tijd terug te zijn.

Aangekomen in het dorp is het aan Lancelot om de tongtwister uit te spreken. Daarbij blijft hij dezelfde fout maken en wanneer Ruben hem daarop wijst, duurt het nog even voor hij opnieuw begint. Zo is hij te laat en gaat hun enige zak verloren.

In de tweede opdracht verliest Lancelot van Ruben, waardoor er geen 3.000 euro verdiend wordt, maar wel de 1.000 euro die hij op z’n hoofd had staan.

Lancelot is niet de mol want …

In de eerste opdracht toont Lancelot zich wel als een kenner van gezaag. Hij geeft verschillende juiste antwoorden op de zinnen, waardoor ze uiteindelijk zes minuten vrijspelen (waarvan ze er maar drie benutten).

Lancelot kan tijdens diezelfde opdracht wel een perfecte tongtwister roepen naar de bandieten waardoor ze uiteindelijk toch met één zak aan de eindmeet komen (die hij daar kan verspelen).

Toos (Trigger Happy Toos)

De Mol A7 Toos
Play4

Toos is de mol want …

Toos en Comfort raken in de eerste opdracht het ijzer van de hangmat kwijt waardoor er tijd verloren lijkt te gaan.

De tweede foto wordt dan weer net een seconde te vroeg genomen, waardoor er 1.000 euro verloren gaat. Toos steekt hier de schuld op Comfort, maar hij had ook gewoon zelf kunnen tellen.

Wanneer de voice-over in de tweede opdracht aangeeft dat Toos moet zeggen “denkt dat de opdracht opnieuw gaat mislukken”, herhaalt hij die worden niet, maar zegt hij “Het gaat lukken hé, deze keer”. Dit kan een verwijzing zijn naar dat de opdrachten die mislukken, voor hem (als mogelijk mol) eigenlijk lukken.

Toos is niet de mol want …

In de eerste opdracht kan Toos op tijd de kip vinden en kan hij ook het hoedje van de kip nog net op tijd terug zetten. Daardoor levert de eerste foto 1.000 euro op. De 3.000 euro die verdiend werd in de eerste opdracht is ook volledig de verdienste van Toos en Comfort.

Op het einde probeert Toos wel degelijk op de groepsvrijstelling te schieten, waardoor er dus ook 2.000 euro in de pot zou komen. Uiteindelijk mist hij het midden, maar schiet hij wel in het geldvak, waardoor er toch nog steeds 2.000 euro in de pot belandt.

Afvaller: Ruben

De Mol A7 Ruben
Play4

We nemen net voor de finale afscheid van Ruben. De man die niet zo goed is in schuiven met glazen en kaarsjes aansteken, maar wel een volleerd schutter is, moet deze week naar huis. Hij probeerde nog om de groepsvrijstelling te winnen, waardoor de hele groep naar de finale mocht. Maar het mocht dus niet baten. Net voor de finale moeten we afscheid nemen van de Benjamin van de groep.

Hoofdverdachte: Comfort

In deze opdracht komt Lancelot (opnieuw) als meest verdachte persoon naar voren, al lijkt het er sinds vorige week wat dik op te liggen. Het kan dus zijn dat Lancelot vrij zeker is van zijn mol en nu probeert om zichzelf verdacht te maken om zo uiteindelijk de finale te kunnen winnen.

Daardoor gaan we voor Comfort. Zij zit vaak op de goede locaties om te mollen. Ze molt daar nooit opvallend, maar geeft aanzetjes die mensen uiteindelijk naar een fout antwoord sturen. Zo telde ze fout bij de foto waarbij alles om de juiste timing draaide en zorgde ze er, door zelf te verliezen in haar duel, voor dat er geen 3.000 euro verdiend werd.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2023: alle hints en tips!

De Mol is elke zondag om 19.55 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...