‘De Mol’: Hebben we dit jaar de laagste groepspot ooit?

De mol is dit jaar goed bezig. Want in verschillende afleveringen werd er geen euro verdiend of eindigde de pot zelfs lager dan het bedrag waarmee de aflevering begon. Ondertussen staat de pot op 19.160 euro. Maar gaat het hier om de laagste pot ooit? Of is er nog een mol die de pot nog lager wist te houden?

Nu zondag is het tijd voor de finale van De Mol. Daarin zullen we te weten komen wie de mol is: Michaël, Senne of Bernard. Een van deze drie zal ook met de groepspot naar huis gaan. Al is die dit jaar opvallend laag gebleven. Dat vraagt om een overzichtje van de afgelopen seizoenen. Want gaat het om de laagste groepspot van De Mol ooit?

19.160 euro

Het twaalfde seizoen van De Mol begon best goed, want in de eerste aflevering kon de groep al meteen 8.800 euro verzamelen. Ze vonden ook vier verdubbelaars, die ervoor zorgden dat de inzet van vier opdrachten verdubbeld kon worden. Maar in aflevering twee ging het mis. De doos van Pandora ging open en er verdween 3.160 euro uit de pot. In de afleveringen die daarop volgden werd er ook amper geld verdiend, waardoor de pot na aflevering 5, de aflevering met de bezoekers, nog steeds op 11.140 euro stond. Maar na twee succesvollere afleveringen ging het bedrag toch wat meer de hoogte in.

Net voor de finale konden de deelnemers de groepspot wel nog opkrikken naar 19.160 euro en hopen de drie finalisten – nu ja, één van hen hoopt dat niet – om het eindbedrag in de laatste aflevering nog te doen oplopen naar de kaap van 20.000 euro. Maar hoe verhouden ze zich daarmee tot de andere seizoenen?

Op één na laagste pot

Wanneer we enkel kijken naar de seizoenen op VIER en Play4, dus na de reboot van De Mol, is de pot in het twaalfde seizoen de op één na laagste. Enkel in seizoen 9, het seizoen waarin Lennart de mol was, bleef de pot lager dan 20.000 euro. Maar dat had er natuurlijk vooral mee te maken dat Lennart als mol 10.000 euro uit de groepspot haalde in ruil voor een vrijstelling. Net voor de laatste aflevering lag de pot toen op 15.100 euro. De uiteindelijke groepspot belandde op 18.240 euro.

Doordat er in de halve finale nog 3.820 euro verdiend werd, is het twaalfde seizoen dus de rode lantaarn kwijt. Maar het spel is nog niet gestreden en in de laatste aflevering kan er ook nog geld verdiend (of verloren) worden. Momenteel is de op één na laagste eindpot die van het achtste seizoen, waarin Alina de mol was. Toen stond de pot op het einde van de finale op 22.835 euro. In principe zou de pot van het huidige seizoen daar nog over kunnen wippen, al lijkt het ons onwaarschijnlijk aangezien we dit jaar met een sterke mol zitten, die dat zal proberen te vermijden.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

De Mol is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...