‘De Mol’: Netflix komt met remake van Amerikaanse versie ‘The Mole’

Wat al lang in de lucht ging, lijkt nu eindelijk officieel: Netflix komt dit najaar namelijk met een nieuw seizoen van de Amerikaanse versie van De Mol, aka The Mole. Veel details over deze remake zijn er nog niet bekend.

Nadat het allereerste seizoen van De Mol in 1998 in België een gigantisch succes was, werden de rechten van het programma internationaal verkocht. In totaal zouden in zo’n 30 landen lokale versies van het programma gemaakt worden. Een van die lokale versies was het Amerikaanse The Mole.

Dat programma kreeg in 2001 en 2002 twee versies met onbekende kandidaten en de twee jaren daarna twee seizoenen met celebrity’s. In 2008 volgde dan een vijfde seizoen. De belangstelling was echter beperkt, waarna The Mole werd afgevoerd.

The Mole op Netflix

Iets meer dan een jaar geleden verschenen de eerste twee seizoenen van The Mole in de VS echter op Netflix. Dat zorgde meteen voor speculaties over een reboot door de streamingdienst. Die speculaties werden verder bevestigd door casting calls voor een programma met de werktitel The Insider. De beschrijving van het programma doet namelijk exact denken aan De Mol.

De websites Vulture en Variety bevestigen nu eindelijk officieel dat Netflix een nieuw seizoen van The Mole heeft besteld. Het zou gaan om tien afleveringen die dit najaar te zien zullen zijn op de streamingdienst. Wie het programma zal hosten, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...