‘De Mol’: Na nieuwe afvaller door blessure is dit onze hoofdverdachte

Het zit De Mol dit jaar niet mee. Al voor de derde keer moet iemand het spel verlaten die niet door een eliminatie naar huis werd gestuurd. Anke liep tijdens het klipspringen een zware elleboogblessure op, die het niet toeliet om verder te gaan in het spel. Daardoor zijn er nu nog maar vier mogelijke mollen in het spel.

Het einde van De Mol is nabij. Er zijn nog maar vier kandidaten in het spel, waarvan eentje de mol is. Eén ding weten we nu wel al zeker: de mol heeft een tattoo van een banaan. Meer hints naar de mol geven we hier.

Opdracht 1: Tijdlus

De Mol tijdlus
Play4

In de eerste opdracht komen drie kandidaten terecht in een tijdlus. Op het dorpsplein geeft Gilles telkens dezelfde uitleg en gebeuren er vervolgens allerlei dingen. Daaruit moeten de kandidaten tips halen die hen leiden tot de andere twee kandidaten.

Die twee andere kandidaten zitten in een kamer waarin ze “met de complimenten van de koster” de heiligenbeelden, het zilverwerk en het porselein moeten poetsen. Maar in die kamer ligt ook een bom en die maakt ook deel uit van de tijdlus. Elke acht minuten ontploft die bom opnieuw, tot de andere drie kandidaten de bom uitschakelen.

De eerste ronde is 5.000 euro waard, de tweede 4.500 euro, de derde 4.000 euro, enzovoort. Uiteindelijk heeft de groep acht loops nodig, waardoor er 1.000 euro verdiend wordt.

Wat zou de mol doen?

Als mol zit je beter op het dorpsplein, daar kan je op meer manieren voor problemen zorgen. Foute aanwijzingen vinden en zo alles vertragen, naar het foute huisnummer lopen en opnieuw beginnen tellen, … In de bomkamer kan je niet veel anders doen dan afwassen en de info later doorgeven. Voor de rest heb je geen invloed op de opdracht.

Opdracht 2: Bananen

De Mol bananen
Play4

De tweede opdracht speelt zich af in een bananenplantage. Daar moeten de kandidaten vragen over bananen oplossen. Ze starten in een kooi, die telkens twee minuten open gaat. Ze moeten in die twee minuten de banaan halen die gekoppeld is aan het juiste antwoord. Als het de juiste banaan is, brengt die een bedrag op. Is het de foute banaan, dan gaat er geld uit de pot.

Hoe verder de vragen verwijderd zijn van de kooi, hoe meer geld er te verdienen valt. Wie te laat terug is bij het startpunt, valt uit het spel. In totaal kon deze opdracht 4.500 euro opleveren, daarvan verzilverde de groep 1.400 euro.

Wat zou de mol doen?

De makkelijkste manier om hier als mol geld uit de pot te spelen, is de moeilijke vragen fout beantwoorden. Daardoor gaat 1.200 euro verloren én gaat er ook nog eens 400 euro uit de pot.

Opdracht 3: Sprong

De Mol springen
Play4

In de derde opdracht moeten de kandidaten van een klif springen. Wie springt, verdient 250 euro voor de pot. Maar eens sprong kan ook heel wat meer (of minder) opleveren. Een andere kandidaat moet namelijk aan een rad draaien. Op dat rad staan voordelen als geld voor de groepspot of pasvragen voor de draaier of de springer. Daarnaast staan er ook minbedragen op het rad. De springer kan niet zien wat er gedraaid is en moet dus vertrouwen op de andere kandidaat.

Wat zou de mol doen?

De mol heeft natuurlijk de volgorde vastgelegd en kan er daarbij voor zorgen dat fanatieke kandidaten tegenover elkaar komen te staan. Bij het springen heeft de mol weinig baat bij pasvragen. Het enige echt interessante voor de mol zou zijn om min 1.000 euro te draaien. Maar dat ligt dus niet in de handen van de mol zelf.

Emanuelle 

De Mol Emanuelle
Play4

Emanuelle is de mol want …

In de eerste opdracht doen Emanuelle en Uma er heel lang over om de aanwijzingen op de beelden te vinden. Daardoor kunnen ze die pas op het einde van de derde loop doorgeven. Op dat moment is er al 2.000 euro verloren gegaan.

Bij de tweede opdracht gaat Emanuelle samen met Sven de logicavraag oplossen. Wanneer Sven aan het rekenen is, zit Emanuelle de antwoorden luidop te overlopen. Deed ze dat in een poging om hem te verwarren? Het valt daarnaast ook op dat ze in die opdracht een T-shirt met een albumcover van The Rolling Stones aanheeft. Net wanneer er ook een vraag over albumhoezen in het spel zit.

In de laatste opdracht wil Emanuelle Uma overtuigen om niet te springen. Dat zou de groep 250 euro kosten. Daarnaast springt ze ook zelf niet, waardoor er 250 euro minder verdiend wordt.

Emanuelle is niet de mol want …

Emanuelle vindt in de eerste opdracht als eerste de zinnen op de beelden. Hier had nog meer tijd verloren kunnen gaan.

Het lijkt ons toch alsof Emanuelle wilde springen, maar echt niet durfde. De 250 euro die ze hier verloren laat gaan, lijkt ons dus niet een bewuste mollenactie te zijn.

Sven

De Mol Sven
Play4

Sven is de mol want …

Het is verdacht dat Sven bij het verdelen van de rollen voor de eerste opdracht laat valleen dat hij “als een porseleinen poppeke is” terwijl de opdracht gaat over porselein poetsen.

In de eerste opdracht doet Sven aanvankelijk heel weinig behalve zeggen dat hij “er niets van begrijpt”. Wanneer ze later de tips doorkrijgen van Uma en Emanuelle begint hij snel te rekenen, maar voor twee cijfers gebruikt hij de foute informatie. Ze lopen daardoor zelfs nog eens heen en weer naar het dorpsplein waardoor heel wat tijd verloren gaat.

Bij de bananenopdracht geeft Sven twee juiste antwoorden. Die zijn elk 300 euro waard, maar uiteindelijk beantwoordt hij de vraag voor 1.200 euro fout, waardoor er van zijn verdiende 600 euro, weer 400 euro verloren gaat.

Sven is niet de mol want …

Sven is de eerste die vermoedt dat Uma en Emanuelle extra informatie voor hen hebben. Ze hadden dit ook niet als een optie kunnen zien, waardoor er opnieuw kostbare tijd verloren had kunnen gaan. Later is het wel Sven die bij het rekenen het voortouw neemt. Hoewel dat aanvankelijk niet helemaal juist loopt, geeft hij uiteindelijk wel het juiste antwoord.

In de tweede opdracht lost Sven twee vragen juist op en schiet hij ook nog eens een banaan in het net op een cruciaal moment. Want Uma en Emanuelle zijn op dat moment onderweg naar een redelijk verre vraag.

Sven twijfelt lang, maar springt uiteindelijk toch. Zijn sprong brengt met 1.250 euro het meeste op, al is dat natuurlijk niet volledig zijn eigen verdienste.

Uma

De Mol Uma
Play4

Uma is de mol want …

In de eerste opdracht doen Uma en Emanuelle er heel lang over om de aanwijzingen op de beelden te vinden. Daardoor kunnen ze die pas op het einde van de derde loop doorgeven. Op dat moment is er al 2.000 euro verloren gegaan. Eigenlijk hadden Uma en Emanuelle de aanwijzingen al een ronde eerder kunnen geven, maar de communicatie tussen Uma en Yens loopt heel stroef waardoor er nog een ronde langer nodig is en er dus nog eens 500 euro verloren gaat.

In de tweede opdracht geeft Uma het foute antwoord op de vraag over Sesamstraat. Daardoor zou er 400 euro uit de pot zijn gegaan als ze op tijd binnen waren.

Bij het klifspringen wilde Uma Yens overtuigen om niet te springen, daardoor had er 250 euro verloren kunnen gaan.

Uma is niet de mol want …

Uma schiet een banaan in het net waardoor ze tijd kan winnen voor de kandidaten die de vraag beantwoorden.

Bij het springen gaat Uma heel fanatiek voor pasvragen en dat is hoe we haar ondertussen kennen als kandidaat. Al kan ze dat fanatieke gedrag nu mogelijk ook gebruiken als nieuwe mol.

Yens

De Mol Yens
Play4

Yens is de mol want …

Yens is er mee verantwoordelijk voor dat de informatie van Uma en Emanuelle pas laat de kandidaten op het dorpsplein bereikt. Op het moment dat Uma en Emanuelle de informatie gevonden hebben, laat Yens hen amper aan het woord, waardoor er nog een extra loop nodig is om de informatie door te geven.

Tijdens de tweede opdracht heeft Yens toevallig zijn bananenpak aan tijdens een proef die volledig in het teken staat van bananen. In die opdracht gaat Yens meteen mee in het foute antwoord van Sven en scant hij ook zonder overleg de foute banaan. Daardoor gaat er 400 euro uit de pot.

Yens is niet de mol want …

Yens heeft meteen door welke straat er gezocht wordt. Daardoor kunnen ze naar de juiste straat vertrekken.

Bij de sprong is Yens eerlijk tegenover Sven over de 1.000 euro die hij draaide op het rad. Hij had hier ook de indruk kunnen wekken dat hij jokers voor zichzelf had gedraaid, waardoor Sven niet zou springen.

Afvaller: Anke

De Mol Anke
Play4

Tijdens het springen van de klif heeft Anke haar arm bezeerd. Daardoor moest ze gedwongen het spel verlaten. Deze keer is het niet de mol die het spel moet verlaten dus de zoektocht gaat gewoon verder. Anke was een heel gedreven en tactische kandidate die volgens ons een grote kans had om het spel te winnen.

Hoofdverdachte: Uma

De Mol Uma
Play4

Deze week is onze hoofdverdachte Uma. Zij zorgde voor heel wat tijd- en geldverlies in de eerste opdracht en het was ook Emanuelle en niet Uma die als eerste de boodschap op de beelden vond. Hierdoor had er dus, als het enkel van Uma afhing, nog meer tijd verloren kunnen gaan.

In de tweede opdracht gaf Uma heel overtuigd het foute antwoord op een dure vraag. Daardoor had er (als ze snel genoeg terug waren) nog eens 400 euro verloren kunnen gaan.

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...