De mooiste kerstmarkt van 2017 wordt die van Leuven, inclusief ijsGLIJBAAN

De mooiste kerstmarkt van 2017 wordt die van Leuven, inclusief ijsGLIJBAAN

Wie volgende maand een kerstmarkt bezoekt, moet zeker eens in Leuven passeren. Daar hebben ze immers iets wat je op de meeste andere kerstmarkten niet tegenkomt: een ijsglijbaan! Studenten zijn dus al verzekerd van de nodige winterpret.

Het is de dertigste keer dat Leuven uitpakt met een kerstmarkt. En het wordt een bijzondere editie. Op het Ladeuzeplein zal een heuse ijsglijbaan staan. Geen nood als je liever schaatst, want daarnaast heb je ook nog een overdekte schaatsbaan. December mag dus heel lang duren in Leuven.

Er zal ook een Provençaalse kerstmarkt staan waar je kunt genieten van kazen en charcuterie uit het zuiden van Frankrijk, en uiteraard van Bouillabaise, pastis en macarons.

Eetkraampjes

Voor de kerstmarkt zelf moet je naar het Sint-Donatuspark afzakken. Uiteraard zullen er ook weer voldoende eetkraampjes staan, met de gekende Würst als uitschieter.

Andere attracties op het Ladeuzeplein zijn het reuzenrad, een klassieke stoomcarrousel en zelfs een kersttrein. Beierse kraampjes met lokale lekkernijen maken het kerstgevoel compleet. De meeste grote Vlaamse en buitenlandse steden hebben een kerstmarkt, maar in die van Leuven hebben we toch extra veel zin. De kerstmarkt opent op donderdag 7 december en sluit op woensdag 20 december.

Leuvense kerstmarkt

Gesponsorde artikelen