De Queen kwam bijna niet naar het huwelijk van Harry en Meghan en daar had ze een bijzondere reden voor

De Queen kwam bijna niet naar het huwelijk van Harry en Meghan en daar had ze een bijzondere reden voor

Prins Harry en zijn Meghan Markle treden in mei 2018 in het huwelijksbootje en de hele wereld kijkt al uit naar dat moment. Maar de oma van Harry, de Queen herself, kwam bijna niet naar de huwelijksinzegening. En daar had ze een bijzondere reden voor. 

Mensen met een scheiding achter de rug, het is iets dat ze niet graag zien in het Britse koningshuis. Dat de Queen het huwelijk van haar kleinzoon Harry met gescheiden vrouw Meghan Markle dan ook goedkeurde, is misschien al een kleine verrassing te noemen. Maar dat het toch een gevoelig onderwerp blijft, bewijst de twijfel van de Queen om aanwezig te zijn op de huwelijksinzegening van Harry en Meghan.

Hoofd Anglicaanse kerk

Tijdens de kerkelijke plechtigheid op zaterdag 19 mei, zag het ernaar uit dat de Queen herself niet aanwezig zou zijn. De Queen twijfelde, omdat ze volgens de etiquette geen huwelijk mag bijwonen van iemand die al eens getrouwd is geweest. De Queen moet zich (meestal) aan die regels houden aangezien zij het hoofd van de Anglicaanse kerk is. Scheiden is dus geen probleem van de kerk, maar daarna opnieuw trouwen is dat wél.

In 2005 was de Queen om dezelfde reden niet aanwezig bij het huwelijk van prins Charles en Camilla. Pas vanaf het feestje achteraf, kwam de Queen opdagen. Gelukkig hebben enkele insiders van het paleis ondertussen bevestigd dat de Queen wél zal aanwezig zijn op de huwelijksplechtigheid van haar kleinzoon Harry en de vrouw van zijn leven, Meghan Markle. Daarmee zet de Queen even alle tradities en protocol opzij, maar toont ze zich wel een echte oma, die alles zou doen voor haar kleinkinderen.

Obama’s naar huwelijk?

Ondertussen is ook bekend geworden dat Harry en Meghan graag de Obama’s zouden uitnodigen voor hun huwelijk aangezien Harry goede vrienden is geworden met Barack en Michelle in het kader van de Invictus Games. Maar de Britse regering raadt hun prins af om de Obama’s een uitnodiging te sturen, omdat de Amerikaanse president Trump niet uitgenodigd zal worden voor het huwelijk en wel eens ziedend zou kunnen zijn als zijn presidentiële voorgangers worden uitgenodigd en hij niet.

Maar de Britse regering is alleen maar raadgever wat betreft de gastenlijst van Harry en Meghan, dus als ze willen, nodigen ze de Obama’s toch lekker uit. Zonder Trump. Dan heeft die weer wat om over te tweeten.

Gesponsorde artikelen