De ‘session’-cocktail: in Amerika het drankje van de zomer, maar in Groot-Brittannië bestel je het beter niet

De ‘session’-cocktail: in Amerika het drankje van de zomer, maar in Groot-Brittannië bestel je het beter niet

‘Session’-cocktails worden deze zomer het aperitief voor de jonge generatie, dat is toch zo in de Verenigde Staten. Een cocktail die je heel de dag door kan drinken, omdat ze laag in alcohol zijn. Klinkt gezellig, maar in Groot-Brittannië heeft session-cocktail een heel andere betekenis.

Jonge Amerikanen kiezen deze zomer voor session-cocktails als het drankje. Ze gaan voor een licht alcoholisch drankje en niet voor een gin-tonic of Apérol Spritz. Het was de krant New York Times die over de nieuwste trend schreef. Cocktail meets mocktail, zo kan je een session-cocktail het best omschrijven. Het drankje is laag in alcohol en perfect dus om op een zonnige namiddag te drinken. Het zorgt er ook voor dat je niet na twee of drie drankjes al zat bent.

Drank en drugs

Volgens de New York Times zou de term session afkomstig zijn uit Groot-Brittannië en al uit de eerste Wereldoorlog dateren. Het zou verwijzen naar bier met een laag alcoholpercentage en naar lang drinken, om het feest draaiende te houden zonder echt zat te worden.

In Groot-Brittannië heeft session een heel andere en eerder negatieve betekenis. “Voor heel wat Britten onder de 35, verwijst session of afgekort ‘sesh’ naar groepen mensen die dronken en high zijn. Als clubs sloten omdat ze geen licentie hadden om laat open te blijven, trokken de jonge mensen naar hun huis waar het afterparty na afterparty was,” dat schrijft de Britse krant The Guardian.

Groot-Brittannië vs. Verenigde Staten

Eén term met dus twee uiteenlopende betekenissen. Wie in Groot-Brittannië over session spreekt, zal hebben over goedkoop bier met een laag alcoholpercentage dat je in een nachtwinkel zonder alcohollicentie koopt. In de Verenigde Staten is het dan weer een cocktail die perfect past op eender welk moment van de dag.

Zo een session-cocktail in de VS bevat vaak sherry, zoete en droge vermout, soms ook crème de cassis of een likeur op basis van gember en dat alles wordt gemixt met wijn. Een ideetje voor de cocktail bij je volgende barbecue?

Gesponsorde artikelen