Left Right
scrollTop top

De Sex Pistols binnenkort in eigen film ‘Only Anarchists Are Pretty’


De Sex Pistols binnenkort in eigen film ‘Only Anarchists Are Pretty’

De Sex Pistols, de legendarische punkband uit de jaren 1970, zal binnenkort te zien zijn in haar eigen film. De voorbereiding van ‘Only Anarchists Are Pretty’ is al anderhalf jaar bezig en binnenkort begint ook de casting. De film zou er al volgend jaar komen.

De band bestond amper drie jaar, maar toch hebben de Sex Pistols een enorme impact gehad op de rest van de wereld. De groep betekende het begin van de punk in het Verenigd Koninkrijk en is tot vandaag een inspiratie voor muzikanten wereldwijd. Johnny Rotten, Sid Vicious, Steve Jones en Paul Cook verschenen al eerder in verschillende films en documentaires (zoals The Filth And The Fury), maar nu krijgen ze dus hun eigen biopic: Only Anarchists Are Pretty.

Het enorme succes van de Queen-film Bohemian Rhapsody maakte nog maar eens duidelijk dat biopics een goed idee zijn. De film won maar liefst vier Oscars.

Punk voor iedereen

Alhoewel de productie van de film al anderhalf jaar geleden begon, komt de casting er nu pas aan. De makers hebben een wishlist voor de rollen van de Sex Pistols-manager Malcolm McLaren en zijn vriendin, modeontwerpster Vivienne Westwood. Zij zullen ook een belangrijke rol spelen in de film, omdat ze ervoor zorgden dat de invloed van punk er niet alleen in de muziekwereld kwam, maar ook in de modewereld.

Dronken en stoned

De Sex Pistols waren … uniek. Het was geen uitzondering dat ze tijdens een concert begonnen te vechten met fans of met elkaar. Bovendien konden de mannen eigenlijk niet op instrumenten spelen en zelf wanneer ze wel wisten wat te doen, waren ze te dronken of stoned om deftig te spelen. Bassist Sid Vicious bijvoorbeeld, had een serieuze heroïneverslaving en leek tijdens concerten vaak amper bij bewustzijn. De punkband bestond maar drie jaar en bracht in die tijd ook maar één studioalbum uit: ‘Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’.

Reünie na twintig jaar

De band ging uit elkaar na een tour door de Verenigde Staten. De druk was hoog, wat voor veel geweld zorgde en uiteindelijk haatte iedereen iedereen. Na twintig jaar, in 1996, verzamelden de nog levende leden van de Sex Pistols voor een reünietournee. Zanger Johnny Rotten probeerde nooit te verzwijgen dat het enkel een stunt was om geld mee te verdienen, dat ze eigenlijk allemaal elkaar nog even hard haatten.

Sex Pistols-bassist Sid Vicious nam kort voor zijn dood nog The Great Rock ’n Roll Swindle op, een soort parodie op een documentaire. De docu vertelt het fictieve ontstaansverhaal van de Sex Pistols. De scène waarin Vicious Frank Sinatra’s My Way coverde en daarna het publiek neerschoot schreef (opnieuw) Sex Pistols-geschiedenis.

Sid and Nancy

Een van de films die al over de Sex Pistols gemaakt zijn, heet Sid and Nancy. De film uit 1989 vertelt het verhaal van bassist Sid Vicious en zijn vriendin Nancy Spungen. Die waren allebei verslaafd aan heroïne en hadden niet echt een gezonde relatie. Ze waren allebei stoned toen ze een gewelddadige ruzie kregen en Sid uiteindelijk zijn vriendin neerstak, niemand wist of het zijn bedoeling was of niet. De film werd over het algemeen goed onthaald, maar Sex Pistol Johnny Rotten maakte die met de grond gelijk in zijn autobiografie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…