‘De Slimste Mens’ viert 20-jarig bestaan met terugblik op de opvallendste momenten, met commentaar van toepasselijke duo’s

677 afleveringen zijn er de voorbije twintig seizoenen gemaakt van De Slimste Mens ter Wereld. De archiefbeelden van de populairste quiz van Vlaanderen puilen dan ook uit van de meest bizarre, emotionele, hilarische, spannende en soms ronduit absurde momenten. Voor De Slimste Mens 20 besloot Play de beste fragmenten te verzamelen en voor te leggen aan zes bekende duo’s die allemaal een link hebben met het programma.

Sinds Bruno Wyndaele in 2003 het eerste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld presenteerde op TV1 is er al heel wat veranderd aan het programma. Zo nam Erik Van Looy een jaar later over als presentator en moesten solojuryleden Marc Reynebeau en Rik Torfs enkele seizoenen later plaats ruimen voor afwisselende duo’s. Ook aan de quiz zelf werd geraakt met het afvoeren van de ronde ‘Ingelijst’. In de plaats kwamen ‘De Galerij’.

In 2012 verhuisde De Slimste Mens ter Wereld zelfs van zender naar VIER en nu Play4. Het enige wat relatief constant bleef, was het aantal kijkcijfers. Want nog steeds stemmen gemiddeld meer dan één miljoen mensen af op Play4 als De Slimste Mens ter Wereld op tv is.

Commentaar van zes bekende duo’s

Het succes van het programma zit hem dan ook in de juiste balans tussen amusement en sérieux. En het is die balans die de voorbije 677 afleveringen al voor hoogte- (en ook wel enkele diepte-)punten heeft gezorgd. Om het jubileum van De Slimste Mens ter Wereld te vieren besloot Play om de beste archiefbeelden voor te leggen aan zes duo’s. Het gaat om Erik Van Looy & Philippe Geubels, Jonas Geirnaert & Jeroom, Pedro Elias & Bart Cannaerts, Ella Leyers & Rik Verheye, Jennifer Heylen en Bockie de Repper en Rik Torfs & Bart De Wever.

De Slimste Mens 20 is vanaf dinsdag 22 augustus op Play4 te zien na Het Beste Bod. De fragmenten zijn ook integraal beschikbaar via GoPlay.

Meer
Lees meer...