‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Ahlaam Teghadouini en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond tijd voor de laatste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld vóór de finaleweken. Daarin zal Ahlaam Teghadouini als allerlaatste deelnemer van het 21ste seizoen haar kans wagen. Dit is waar je haar van kan kennen.

De Slimste Mens ter Wereld is vanavond toe aan de laatste reguliere aflevering. Vanaf maandag zullen de beste spelers uit het afgelopen seizoen terugkeren. Guga Baúl en Jacotte Brokken zijn daar met respectievelijk zeven en vijf afleveringen al zeker bij, maar Guga kan, als hij de aflevering vanavond overleeft, het aantal deelnames van Alex Agnew bijbenen. Daarbij heeft Guga meer overwinningen dan Alex waardoor hij dus in de allerlaatste aflevering zou kunnen terugkeren. Jacotte komt al zeker volgende week dinsdag terug of ze nu de aflevering overleeft of niet. Nieuwkomer Ahlaam Teghadouini moet haar eerste aflevering vanavond overleven om zo rechtstreeks naar de finaleweken te kunnen gaan.

Ahlaam Teghadouini

Ahlaam Teghadouini werd geboren in het Nederlandse Gouda, maar verhuisde op haar zevende naar Brussel. Daar is ze tegenwoordig ambassadrice van het jeugdtheater Bronks waarmee ze onder andere workshops voor jongeren organiseert. Zelf staat ze ook op de planken bij het Brusselse collectief Tint.

In 2020 maakte Ahlaam Teghadouini haar televisiedebuut. Ze deed dat toen in de Ketnetserie Hoodie, waarin ze de rol van Kenza Benali speelde. Een jaar later was ze te zien in Grond van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans. Ze speelde in die reeks een van de hoofdrollen als Nadia. In 2022 speelde Ahlaam de hoofdrol in de Nederlandse reeks Sihame, waarin ze wraak neemt op de man die haar seksvideo verspreidde. De laatste rol die Ahlaam speelde was die van Bibi in Roomies. Daarin was ze te zien naast Laura De Geest die eerder al haar kans waagde in De Slimste Mens ter Wereld.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...